Omdat het hemelvaart was hadden we een lekker lang weekend. Samen met Daan Bongers en Eric Hegger van team King en mijn Transalp partner Joschy Rausch zijn we met de caravan weg geweest. Op woensdag avond zijn we vertrokken naar Apeldoorn. Ongeveer op 8 km van het parcours hadden we op een mooie camping de caravan staan.
 
Op donderdag hebben we een lange duurtraining gedaan in de omgeving van Apeldoorn. De dag erna op vrijdag zijn we naar het parcours gegaan om het te verkennen. Het lag er goed bij, omdat het de laatste dagen goed droog was geweest. Na het trainen de fiets en alles klaar gemaakt en bij de bingo op de camping nog wat prijzen proberen te winnen maar helaas!
 
Op zaterdag was het dan eindelijk zo ver, om 17.00 was de start van de Beneluxcup wedstrijd Amateurs (NL) en Funklasse (BEL). Ik was gefocust om eens een goede uitslag te rijden, aangezien de laatste wedstrijden niet echt waren om over naar huis te schrijven! Het opstellen begon en omdat ik nog geen punten had voor het klassement stond ik helemaal achteraan. Het moest dus een flinke inhaalrace gaan worden.
 
Bij de start kon ik redelijk wat plaatsen goed maken en me verder naar voren toe rijden. Echter het was dringen geblazen en er moest vaak gelopen worden. Na een halve ronde was het veld flink uit elkaar geslagen en kon de echte inhaalrace beginnen. Het ging lekker en reed van groep naar groep. Na een 20 minuten kreeg ik even een dipje en moest ik me handhaven in de groep waar ik zat. Mis nog het wedstrijdritme dus dit was wel te verwachten.
 
In deze groep kon ik goed bij blijven en was het steeds stuivertje wisselen met enkele renners. Voor welke plaats we reden weet ik niet hoorde langs de kant roepen plaatsen in de 40.

Echter na 3 van de 4 ronden sloeg het noodlot weer eens toe! Zoals al zo vaak afgelopen weken. Ik was op het wortelpad flink door aan het rijden achter de jury / finish wagen en toen kwam ik met de linkercranck tegen een wortel. Voet schoot uit de pedaal en toen met de knie tegen het stuur aan, wat weer tot gevolg had dat ik viel. Het voelde direct erg pijnlijk aan en het eerste wat ik dacht was dat ik de Transalp niet kon rijden! Ik had een snee in mijn knie en ook vuil erin. Bij de EHBO zeiden ze dat het gehecht moest worden dus ben naar ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze gekeken en bleek teveel rotzooi in te zitten. Eerste 2 spuiten (tetanus en nog een andere voor direct infectiegevaar) en daarna hebben ze de wond met 2 zwaluwstaartverbindingen dicht gemaakt. Nu maar hopen dat het snel over is, kan de knie nog niet goed buigen en heb er last van met lopen. Nu maar een weekje rust pakken en kijken of ik weer snel op de fiets zit!

Al met al was het wel een erg gezellig weekendje Met een mooie 2e plaats voor Daan en Eric op een 9e plaats. Joschy reed ook goed en werd 19e en voor mij weer helaas een DNF.
 
Volgende week staat de Ardennes Trophy op het programma, maar dit zal er aan liggen hoe het zal gaan!
 
  • 2007-05-20_Apeldoorn