In Ronse was de 2e wedstrijd van de Benelux cup. Een modderige ronde met enkele flinke klimmen erin. Na de inschrijving ben ik het parcours gaan verkennen en na een halve ronde was het al raak. Op een modderig stuk sloeg de derailleurs vast en is het achterpad afgebroken. Dat was flink balen, ook nog omdat ik op het punt was dat het verste van de start was. Ik ben naar de auto gelopen en heb het daar eens allemaal bekeken. Toen besloten om de ketting in te korten en er maar een single speed van te maken.
 
De start was een lange klim over asfalt, hier wist ik al dat het hele veld me in zou halen aangezien ik geen zware versnelling had uitgekozen. En ja hoor tijdens de start kwamen ze me links en rechts voorbij gevlogen alsof ik stil stond! En alsof dat nog niet genoeg was vlogen me de boutjes halverwege de klim om de oren. De ketting was wat verlopen en kon zijn kracht niet kwijt, hierdoor zijn de 4 boutjes waarmee de voorste kettingbladen vast zitten afgebroken! Nu had ik dus helemaal geen versnellingen meer! 
 
Wat een balen dag, hele dag reizen voor de wedstrijd en dan alleen maar een half uurtje in fietsen! Volgende week Apeldoorn, hopen op meer geluk.
 
  • 2007-05-12_Ronse