Arabba - Val di Fiemme
Afstand: 76.13 km
Hoogtemeters: 2702 m

 

Binnenkomst: 4:36:10,7
Plaats: 82
Klassement 72

Na de korte etappe van gisteren stond er nu een wat langere op het programma. Vanuit Arabba moesten we naar Predazzo over 76 km. Er moesten 3 bergen worden bedwongen vandaag, de Passo Padon (2371 m), Karerpass (1759 m) en op Passo Fuedo (2165 m). De eerste klim was erg mooi over asfalt met veel haarspeldbochten en op het laatst schotter.
 
Het liep erg lekker vandaag en de klim ging erg lekker. Bovenaan aangekomen moesten we een klein stukje omlaag en daarna volgde een erg zwaar gedeelte. Het laatste gedeelte van de klim moest er gelopen worden over 400 meter. Het was hier zo steil dat iedereen moest lopen ook de winnaars van vandaag. Het was dus een tiental minuten klimmen met de fiets op de nek of de fiets vooruitduwend. Dit was erg zwaar en ik voelde dat ik last had van de kuiten op dit loopgedeelte.
 
Maar gelukkig volgde er na deze klimpartij een lange afdaling waar je goed kon hestellen. We zagen Jean en Niels nog staan want ze hadden lek gereden. De tweede klim naar de Karerpass liep niet lekker bij mij en Joschy had het weer erg makkelijk vandaag. Op de klim kwamen Niels en Jean ons weer voorbij en ik kon helaas niet blijven plakken in hun wiel. Bovenaan de klim stonden de de ouders van Joschy weer en dit was weer perfect getimed. We zaten namelijk helemaal zonder water en het duurde nog lang tot aan de verzorging. Het ging een stuk vals plat omlaag en hier zaten we goed in een groep om wat krachten te sparen voor de laatste klim. De laatste klim was in het begin over asfalt en het laatste gedeelte schotter en single tracks. Er zaten erg steile stukken tussen en ik moest er helaas een keer af omdat ik net niet kon fietsen omhoog na een stuurfoutje. Bovenop was het een geweldig uitzicht over de Dolomiten! Ik zat er helemaal doorheen na de deze klim en ik kreeg de hartslag ook niet meer omhoog, niet meer boven de 150-155. Terwijl ik de andere dagen nog tot 165 kon door trekken. Gelukkig kwam er na de klim een super vette afdaling. Deze ging erg steil omlaag tot wel 26% over schotter en over beton.

Goede remmen waren hier geen overbodige luxe en ik was hier ook weer erg blij dat ik vorige maand nieuwe schijfremmen op de fiets heb gemonteerd. We doorstonden de afdaling allebei erg goed en hadden er echt plezier in! Na 4:36 kwamen we over de finish en ik was helemaal total loss na deze rit. We waren 82e vandaag en dat viel wat tegen. Wel waren we weer 3 plaatsen gestegen naar plaats 72. Het was vandaag een super etappe met een erg leuke downhill op het laatst.

  • 2007-07-19_JBT_dag_6_1
  • 2007-07-19_JBT_dag_6_2
  • 2007-07-19_JBT_dag_6_3