Brixen - St. Vigil
Afstand: 67.48 km
Hoogtemeters: 3021 m

 

Binnenkomst: 4:16:25
Plaats: 66
Klassement: 78

De 4e dag was een etappe over 68 km en meer dan 3000 hoogtemeter. Omdat we nog steeds in vak C stonden wilden we vandaag weer goed eindigen om toch in vak B te komen. De eerste kilometers van de etappe waren allemaal over asfalt en gingen aardig omhoog. We waren weer goed naar voren gereden en het ging goed. 
 
We zaten vandaag bij een ander Nederlands team namelijk Ronald van den Bos en Bas de Bruin van Team Bike Zone. Op de eerste klim naar Rodenecker Alm (1956m) liep het niet helemaal lekker het eerste gedeelte over asfalt ging wel maar het laatste gedeelte over schotter was zwaar. De tactiek bij de verzorging was dat Joschy ging halen werkte weer goed. Na de klim volgde weer een leuke afdaling over schotter en asfalt. Hier behielden we onze positie. Na de verzorging onder in het dal begon de mooie klim naar de Kronplatz ( 2094m) Dit was een erg mooie klim maar ook een erg zware. In het begin ging het nog redelijk constant maar de laatste 2 kilometer van de klim waren erg zwaar en hier verloren we nog wat plaatsen Ook moesten we Bas en Ronald laten gaan Joschy kon wel bij blijven, maar moest toch bij mij blijven.
 
Bovenop de Kronplatz stonden de ouders van Joschy weer met drinken en voor te filmen en fotos. Omlaag ging het lekker hard met af en toe snelheden van boven de 70 km/u. We hielden de plaatsen en we kwamen als 66 over de finish vandaag. En eindelijk hadden we genoeg plaatsen gewonnen in het klassement om in startvak B te starten de volgende dag. We stonden nu 78. Vandaag kregen we tijdens de Pasta Party heerlijk te eten, gebraden kip met pasta en aardappelsalade! Heerlijk was dat vandaag.
 
  • 2007-07-17_JBT_dag_4_1
  • 2007-07-17_JBT_dag_4_2
  • 2007-07-17_JBT_dag_4_3