Reith im Alpbachtal - Mayrhofen
Afstand: 87.33 km
Hoogtemeters: 3431 m

 

Binnenkomst: 5:42:53,8
Plaats: 82
Klassement: 99

Vandaag was de start om 9 uur. Na de dagelijkse taferelen van ontbijt, tas pakken en voorbereiden zijn we naar het startvak gegaan. We mochten opstellen in vak C. Nu was het opstellen als volgt bij de heren: 1-15 vak A 16-80 vak B 80-160 vak C en rest in D.
 
Het zou dus voor ons weer een flinke inhaalrace worden in het begin om naar voren te rijden. Het zou vandaag een zware etappe worden, 3 zware klimmen en de heetste dag. In de eerste klim naar Kerschbaumer Sattel (1202m) op schotter konden we wat naar voren rijden en het liep lekker. De afdaling erna op asfalt was erg snel en onderaan stonden de ouders van Joschy klaar met nieuwe bidons. Hierna begonnen we aan de 2e klim van de dag, 15 km en 1000 hoogtemeters naar de Loassattel (1679m). Het verschil tussen Joschy en mij was nog steeds hetzelfde als gisteren. Joschy is namelijk erg goed in de bergen en hij kan erg goed tegen de warmte en het rijden in de bergen, iets waar ik zelf wat meer problemen mee heb.
 
Dit zal ook een deel van de oorzaak zijn dat de verschillen zo groot zijn tussen ons. Maar ja, het zou voor mij dus elke dag voluit gaan zijn en Joschy die volgt wel. De klim liep redelijk bij mij en we reden in ieder geval op een betere positie als gisteren. Na de afdaling volgde onder in het dal de verzorging. Net voor elke verzorgingspost ligt een mat waar je over moet rijden om te registreren. Hier moet je met je team binnen 2 minuten zitten anders krijg je straftijd. Na deze verzorging kon de zwaarste klim van de dag beginnen naar de Geiseljoch (2292m), dit waren 1400 hoogtemeters over 17 km. Deze klim was gedeeltelijk over asfalt, schotter en fietspaden. Deze klim was erg zwaar voor mij en ik zat enkele keren tegen de kramp aan. Joschy heeft me toen enkele keren geduwd zodat ik effe kon rekken. Echter dit hielp niet altijd en ik moest enkele keren van de fiets om te rekken, ook enkele keren preventief om maar volledig kramp te krijgen. Halverwege de klim stond er nog een extra verzorging omdat het erg heet was vandaag.
 
De laatste 20 km van de etappe waren bergaf richting de finish. In de laatste 2 kilometer zagen we nog enkele teams rijden en Joschy trok vol door. We hebben deze nog ingehaald en ze konden niet volgen toen wij ze met 45 km / u voorbij gingen. Hier haalde joschy ook een hartslag van 192 terwijl hij een max heeft van 196!! Ik zat vandaag max rond de 180 terwijl mijn max 191 is. De uitslag was vandaag 82 en we stonden 99 in het klassement. De doelstelling voor de komende dagen was nu vak B halen en een etappe bij de eerst 50 eindigen. Voor Joschy zou er meer in zitten maar voor mij was dat een reële doelstelling. Na afloop van de etappe ben ik nog naar de masseur geweest, want benen waren niet echt goed na de etappe. Alles voelde stijf aan en voelde me toch wel vermoeid.
 
  • 2007-07-15_JBT_dag_2_1
  • 2007-07-15_JBT_dag_2_2
  • 2007-07-15_JBT_dag_2_3
  • 2007-07-15_JBT_dag_2_4