Zondag was de laatste marathon voor mij van het seizoen. Na een geheel zomerseizoen wat gericht was op de marathonwedstrijden moest de BBC de afsluiting worden en wou ik een mooi resultaat neerzetten. Echter de voorbereiding de laatste weken is niet optimaal geweest dus een goede klassering zou moeilijk worden.
 
 
Om 10 uur was het zo ver en mochten we starten met de licentiehouders als eerste. Het eerste gedeelte was over asfalt en hier had ik het al moeilijk, er werd snel gestart en had moeite om naar voren te rijden, ik verloor eerder plaatsen.
 
 
Na enkele kilometers doken we ergens een grasweide in en hier merkte ik al dat het moeilijk zou gaan vandaag. De benen voelden zwaar aan en ik moest de ene na de andere laten gaan.
Zo ging het een tijdje door en ik kwam niet echt in mijn ritme. Bij de eerste verzorging snel een bekertje aangepakt en weer verder. Daarna weer wat doorgeploeterd, maar het begon gelukkig steeds beter te gaan. Ik werd enkele keren ingehaald door een paar bekenden, maar ik kon bij niemand lang in het wiel blijven.
 
 
Bij een klim over gras in een wei zag ik er vele lopen en hier kwam ik vrij makkelijk boven en begon ik weer eens mensen in te halen. De mensen langs de kant riepen dat Bart Brentjens hier moest lopen, dus dat was goed voor de moraal en ik kreeg er weer meer zin in.
 
 
De klimmen liepen vanaf nu weer een stuk beter en ik begon mensen in te halen. Zowel de beklimming bij de Keutenberg als de Bemelerberg gingen redelijk goed. Onderweg werd ik nog verzorg door Joschy die helaas materiaalpech had. Dit betekende dus dat ik geen verzorging meer nodig had en tot de finish wel zou redden met drinken.
 
 
In de laatste 10 km kreeg ik een geel stipje in zicht en dat was Fred van Zetten. Ik reed er langzaam naar toe en heb toen een tijdje heerlijk uit de wind gezeten :) Daarna weer lekker doorgetrokken op de korte klimmetjes en de benen voelden toen eindelijk eens lekker aan, maar helaas was de wedstrijd al bijna verreden dus veel posities waren er niet meer goed te maken.
 
 
Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 4uur en 8 min over de finish op een 124e plaats overall en een 23e plaats bij de amateurs. Niet echt tevreden, zeker niet over het verloop van de wedstrijd. In het begin erg moeilijk gehad en op het laatst ging het beter, had eerder andersom verwacht. Maar ja volgende week beter in Swier, de meest technische ronde van de Bedi vochttechniek cup!!