Oktober

Vandaag was de 4e wedstrijd en wel in Liessel. Een ronde van ongeveer 3 km op en rond de motorcrossbaan. Veel draaien en keren en enkele stukken met los zand waren kenmerkend voor deze leuke ronde. Ik was niet fit vandaag en had last van een griepje dus het zou zwaar worden.
 
Ik startte op de tweede rij en kwam goed weg met de start door buitenom te gaan door de losse zand en zo reed ik op een 5e plaats het bos in. Echter na een halve ronde moest ik al lossen en weer ik voorbij gereden door enkele renners. Bij de eerste doorkomst kwamen Peter Nielen en Joschy voorbij. Ik kon net volgen, maar toen ik met mijn linkercranck vol op een wortel butste was ik de aansluiting kwijt en reed ik even alleen.
 
Daarna kwam ik een tijdje alleen te rijden met net voor me Paul Boonen, maar ik kon niet dichter bij komen. Ik had het erg zwaar en had moeite met diep gaan vandaag, dat zal wel aan griepje hebben gelegen.
 
Halverwege de wedstrijd kwam Roy Joore langzaam terug en na enkele ronden sloot hij aan. We hebben toen samen gereden, maar twee rondes voor het eind had hij problemen met zijn ketting en kwam ik alleen te rijden. De laatste ronde heb ik wat rustiger aan gedaan aangezien ik geen plaatsen meer kon winnen of verliezen. Ik werd uiteindelijk 12e vandaag. Leon Crienen won ruim voor Eric Hegger, die van ver moest komen en Thom Wetzels. Foto’s vandaag waren van Theo Gelissen en mijn trouwe supportster!
  
Na afloop de opnamen van vandaag nog nagekeken die de vader van Joschy had gefilmd. En daarna de opnamen van de Transalp terug gekeken! Erg leuk om deze weer terug te zien en de herinneringen op te halen.
 
 • 2007-10-29_Liessel_1
 • 2007-10-29_Liessel_2
 • 2007-10-29_Liessel_3
 • 2007-10-29_Liessel_4
De derde wedstrijd van de BEDI Vochttechniek cup was in Swier, zoals elk jaar een snelle ronde met een zwaar stuk over een akker ertussen. Er stonden vandaag 27 renners aan de start. Bij de start zat ik achter de latere winnaar Leon Crienen en ik kon het eerste gedeelte nog redelijk eenvoudig volgen totdat het zware stuk kwam. Dit gedeelte over de zuigende grond liep erg zwaar en hier werden al gelijk aardige verschillen gemaakt. Het leek wel of dat er twee mensen aan de fiets hingen zo zwaar liep dit gedeelte! Bij de eerste doorkomst lag ik rond de 7e plaats. Ik zat in het wiel van Remy van de Winkel en kon een halve ronde in het wiel blijven hangen maar daarna moest ik lossen.

De volgende rondes kreeg ik het erg zwaar, ik had moeite met het hoge tempo op de vlakke stukken, en zeker als ik op kop reed. Daarom heb ik me maar wat rustig gehouden in de groep waar ik in reed. Het ging erg moeizaam bij mij en het was erg afzien op deze snelle ronde. 

De laatste 3 rondes was het steeds stuivertje wisselen tussen de plaatsen 7 tot 13. We zaten in een groepje met Paul Boonen, Roy Joore en net voor ons reed Jan Geraedts met nog een andere renner. Enkele keren probeerde ik weg te komen maar als ik alleen kwam te zitten op het rechte stuk viel ik steeds stil. Twee rondes voor het einde had ik het erg zwaar toen de eerste renners ons gingen dubbelen. Ik kon niet aanpikken en zakte terug tot een 13e plaats. De laatste ronde kwam Joschy in mijn wiel en vanaf dat moment heb ik vol door getrokken en alles gegeven wat er nog in zat. Ik haalde nog 4 man in op de laatste klim zo ook Jan, maar hij bleef in mijn wiel en in de sprint verloor ik nipt. Uitslag was 10e vandaag, niet erg tevreden ermee, maar dit is gewoon niet mijn ronde veel te snel. Gemiddelde hartslag was 175 en een maximum van 186 over het uurtje!
 
Volgende week Liessel, een leuke snelle ronde met veel draaien en enkele korte klimmetjes rondom de motorcrossbaan.
 
 • 2007-10-22_Swier_1
 • 2007-10-22_Swier_2
Vandaag stond de eerste wedstrijd van de BEDI Vochttechniekcup op het programma in Baarlo. Onder het genot van een heerlijk najaarzonnetje werd er om half 3 gestart in de categorie Elite / Amateurs. Er stonden ruim 30 renners aan de start en ik mocht op de eerste rij opstellen, aangezien het op klassement was van afgelopen jaar.
 
Voor de wedstrijd had Rob Nillesen nog enkele foto’s genomen van mij, met mijn nieuwe outfit. Die zijn hieronder te zien. Ook stonden er weer erg veel andere supporters aan de kant, die me goed aanmoedigden! Thanx! 
 
Dan het verloop van de wedstrijd, ik had me voorgenomen niet al te hard te starten, omdat het de eerste wedstrijd was en ik me al vaker heb opgeblazen de eerste ronde. Iets rustiger gestart dus vandaag en ik ging als 5e het veld in. Ik had wel erg moeite met het tempo en moest enkele plaatsen gewonnen geven in de eerste ronde.
 
Na enkele rondes kwamen Peter Nielen en Joschy Rausch bij mij in het wiel en met hen heb ik effe samen gereden. Maar op een klim vlak voor de finish moesten ze allebei van de fiets af en hierdoor was ik de aansluiting kwijt. Na een ronde alleen te hebben gezeten kwam ik bij Leon Daniëls en hier heb ik een paar rondes achteraan gebungeld, kon hem maar net volgen namelijk. Elke keer na een korte klim had ik erg veel moeite, maar dat was wel te verwachten vandaag, omdat ik weinig intervaltrainingen heb gedaan of wedstrijdritme heb.
 
Nadat Leon Daniels dan ook weg was gereden kwam ik effe alleen te zitten en na een halve ronde sloot Philipp Gante bij me aan. We hebben samen gereden enkele ronden en in de laatste ronde ben ik versneld en weg gereden, op de laatste klim haalde ik Joschy nog in die problemen had met de fiets, dus dat was weer een plaats opgeschoven. Uiteindelijk ben ik 11e geworden en in dit stadium ben ik daar tevreden mee. Sjef Klerken won de wedstrijd voor de 3e keer op rij voor Rick van Dijk en Job van Hout.
 
Volgende week start ik in de Bart Brentjens Challenge, een marathon over 100 km en tevens het NK Marathon. De weken erna rijd ik de wedstrijden van de BEDI Vochttechniekcup.
 • 2007-10-07_Baarlo_1
 • 2007-10-07_Baarlo_2
 • 2007-10-07_Baarlo_3
 • 2007-10-07_Baarlo_4
Zondag was de laatste marathon voor mij van het seizoen. Na een geheel zomerseizoen wat gericht was op de marathonwedstrijden moest de BBC de afsluiting worden en wou ik een mooi resultaat neerzetten. Echter de voorbereiding de laatste weken is niet optimaal geweest dus een goede klassering zou moeilijk worden.
 
 
Om 10 uur was het zo ver en mochten we starten met de licentiehouders als eerste. Het eerste gedeelte was over asfalt en hier had ik het al moeilijk, er werd snel gestart en had moeite om naar voren te rijden, ik verloor eerder plaatsen.
 
 
Na enkele kilometers doken we ergens een grasweide in en hier merkte ik al dat het moeilijk zou gaan vandaag. De benen voelden zwaar aan en ik moest de ene na de andere laten gaan.
Zo ging het een tijdje door en ik kwam niet echt in mijn ritme. Bij de eerste verzorging snel een bekertje aangepakt en weer verder. Daarna weer wat doorgeploeterd, maar het begon gelukkig steeds beter te gaan. Ik werd enkele keren ingehaald door een paar bekenden, maar ik kon bij niemand lang in het wiel blijven.
 
 
Bij een klim over gras in een wei zag ik er vele lopen en hier kwam ik vrij makkelijk boven en begon ik weer eens mensen in te halen. De mensen langs de kant riepen dat Bart Brentjens hier moest lopen, dus dat was goed voor de moraal en ik kreeg er weer meer zin in.
 
 
De klimmen liepen vanaf nu weer een stuk beter en ik begon mensen in te halen. Zowel de beklimming bij de Keutenberg als de Bemelerberg gingen redelijk goed. Onderweg werd ik nog verzorg door Joschy die helaas materiaalpech had. Dit betekende dus dat ik geen verzorging meer nodig had en tot de finish wel zou redden met drinken.
 
 
In de laatste 10 km kreeg ik een geel stipje in zicht en dat was Fred van Zetten. Ik reed er langzaam naar toe en heb toen een tijdje heerlijk uit de wind gezeten :) Daarna weer lekker doorgetrokken op de korte klimmetjes en de benen voelden toen eindelijk eens lekker aan, maar helaas was de wedstrijd al bijna verreden dus veel posities waren er niet meer goed te maken.
 
 
Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 4uur en 8 min over de finish op een 124e plaats overall en een 23e plaats bij de amateurs. Niet echt tevreden, zeker niet over het verloop van de wedstrijd. In het begin erg moeilijk gehad en op het laatst ging het beter, had eerder andersom verwacht. Maar ja volgende week beter in Swier, de meest technische ronde van de Bedi vochttechniek cup!!

Vandaag heb ik van mijn sponsor een nieuw outfit gekregen. Het heeft een tijdje geduurd voordat het allemaal geregeld was maar het was het wachten waard.

Hieronder staat een afbeelding van het ontwerp. Zoals te zien is zijn de kleuren van de website hetzelfde ;)

Ben je nieuwsgierig hoe het er in het echt uit ziet, kom dan komende zondag 7 oktober om 14.30 naar Baarlo. Hier zal ik starten tijdens de eerste wedstrijd van de wintercompetitie. Kijk voor de rest van het programma van de winter onder het kopje 'programma' .

Ik wil de Wildkamp hartelijk danken voor het sponseren van de kleding.
En met name Wildkamp Beringe waar ik jaren met plezier heb gewerkt. Nieuwsgierig wat Wildkamp allemaal doet, klik op onderstaand logo!

 • 2007-10-03_Wildkamp_1
 • 2007-10-03_Wildkamp_2