Na de wedstrijd in Betrix bijna 4 weken geleden heb ik geen MTB-wedstrijden meer gereden. Ik had er zin in om in Havelte eens een lekkere wedstrijd te rijden en te kijken waar ik stond. Onder toch nog erg goede omstandigheden werd de wedstrijd verreden in het zonnetje.
 
Bij het opstellen had ik geluk, normaal moeten de mensen die bijschrijven achteraan starten maar ik mocht midden in het veld opstellen. De start ging wel lekker en ik kon wat plaatsen schuiven, de gehele eerste ronde kon ik nog wat naar voren rijden en kwam door als 35e.

Echter na deze ronde ging het alleen maar achteruit, kon bijna niemand volgen en ik zakte steeds verder terug. Dit duurde tot halverwege de wedstrijd. Ik had moeite met het tempo en had totaal geen power in de benen vandaag. Dan wordt het dus heel moeilijk om bij te blijven en een redelijke uitslag te rijden.
 
De laatste twee rondes had ik wel een groep gevonden waar ik me redelijk in kon handhaven. Vaak was het wel lossen en daarna weer met moeite terug komen maar het ging net. Op de korte klimmetje heb ik vaak geprobeerd het verschil te maken, want daar moet ik het normaal wel van hebben, maar dat liep vandaag helmaal niet. Vol in het rood fietsen ging vandaag gewoon niet. Na ruim een uur ploeteren voor mij bereikte ik de finish op een 52e plaats.
 
Niet erg tevreden dus na de wedstrijd in Havelte! De foto’s van vandaag waren van mijn trouwe supporter Kristel, Thanx!!
 
Volgende wedstrijd wordt de Shimano Fiets Challenge 60 MTB op zaterdag 3 mei! Hier verwacht ik niet al te veel van want heb me niet voor in geschreven en zal wel achteraan moeten starten en dan een inhaalrace rijden.
 
  • 2008-04-30_Havelte_1
  • 2008-04-30_Havelte_2
  • 2008-04-30_Havelte_3
  • 2008-04-30_Havelte_4