April

Na de wedstrijd in Betrix bijna 4 weken geleden heb ik geen MTB-wedstrijden meer gereden. Ik had er zin in om in Havelte eens een lekkere wedstrijd te rijden en te kijken waar ik stond. Onder toch nog erg goede omstandigheden werd de wedstrijd verreden in het zonnetje.
 
Bij het opstellen had ik geluk, normaal moeten de mensen die bijschrijven achteraan starten maar ik mocht midden in het veld opstellen. De start ging wel lekker en ik kon wat plaatsen schuiven, de gehele eerste ronde kon ik nog wat naar voren rijden en kwam door als 35e.

Echter na deze ronde ging het alleen maar achteruit, kon bijna niemand volgen en ik zakte steeds verder terug. Dit duurde tot halverwege de wedstrijd. Ik had moeite met het tempo en had totaal geen power in de benen vandaag. Dan wordt het dus heel moeilijk om bij te blijven en een redelijke uitslag te rijden.
 
De laatste twee rondes had ik wel een groep gevonden waar ik me redelijk in kon handhaven. Vaak was het wel lossen en daarna weer met moeite terug komen maar het ging net. Op de korte klimmetje heb ik vaak geprobeerd het verschil te maken, want daar moet ik het normaal wel van hebben, maar dat liep vandaag helmaal niet. Vol in het rood fietsen ging vandaag gewoon niet. Na ruim een uur ploeteren voor mij bereikte ik de finish op een 52e plaats.
 
Niet erg tevreden dus na de wedstrijd in Havelte! De foto’s van vandaag waren van mijn trouwe supporter Kristel, Thanx!!
 
Volgende wedstrijd wordt de Shimano Fiets Challenge 60 MTB op zaterdag 3 mei! Hier verwacht ik niet al te veel van want heb me niet voor in geschreven en zal wel achteraan moeten starten en dan een inhaalrace rijden.
 
  • 2008-04-30_Havelte_1
  • 2008-04-30_Havelte_2
  • 2008-04-30_Havelte_3
  • 2008-04-30_Havelte_4

Zo, maar weer eens een update op mijn site. Na de wedstrijd in Bertrix heb ik geen MTB wedstrijden meer gereden alleen een trainingsritje op de baan in Panningen. Hier merkte ik goed dat het wedstrijdritme nog niet echt aanwezig was.

Dan nog nieuwtjes over de Duchenne Heroes 2008. Het gaat erg goed met het zoeken van de verschillende sponsoren. Met ons team zitten we al op ruim €20.000 euro, dus dat is al 2/3 van de minimale sponsor bijdrage voor ons team. Van mijn eigen werkgever Unisign heb ik een erg mooie bijdrage gekregen van ruim €2500 euro!!! Verdere sponsoren zijn natuurlijk van harte welkom en kunne via het invulformulier een bedrag over maken.

Verder gaat het lekker met trainen. Elke week probeer ik op ongeveer 10 trainingsuren uit te komen, wat meestal wel lukt. Dit weekend was er voor mij geen wedstrijd, ik had namelijk een toernooi met mijn groep van Jong Nederland waar ik leider van ben. Onze jongens haalden een mooie 1e plaats tijdens dit toernooi!

De volgende wedstrijd die ik zal gaan rijden zal naar alle waarschijnlijkheid Havelte worden. Daarna word het even plannen want ik moet voor het werk in mei een drietal weken naar Zweden. We zullen zien hoe het dus gaat lopen komende tijd!

 

Zaterdag was de eerste wedstrijd van de BeNeLuxcup en wel in Bertrix in Belgie. Na een reis van 2.5 uur in de auto kwamen we aan bij de zware, leuke en wel technische ronde. Met inrijden was het nog redelijk droog maar voor de start begon het flink te regen en het zou dus een modderboel worden. Ik had het geluk met opstellen want na de eerste 25 van het klassement van vorig jaar werd het loten. Ik heb startnummer 28 dus dat was niet verkeerd.
 
Het opstellen ging op zijn Belgisch en was voor ons Nederlanders niet echt duidelijk maar het ging toch nog eerlijk. Ik had niet al te veel hoge verwachtingen van de wedstrijd, want de vorm is er nog niet echt. Bij de start kon ik redelijk mee en enkele snelle rijders kwamen langs. De afdalingen waren erg nat en je moest goed opletten dat je niet te veel water en modder in de ogen kreeg. Maar gelukkig ging dat niet verkeerd de hele dag.
 
In de tweede ronde kwam Frank Lamber me voorbij want hij moest van achteruit starten. Hij zei nog dat ik aan moest pikken maar dat zat er helaas niet in vandaag, ik moest hem echt laten gaan op de eerste en zwaarste klim. De volgende rondes was het steeds stuivertje wisselen met verschillende renners, op de klimmen verloor ik wat en op de technische stukken liep ik alles en zo maakte ik weer wat goed.
 
In de laatste ronde zaten we nog met 6 man bij elkaar. Waaronder TTP teamgenoot Jorn Prinsen en Ronald van den Bos, waar ik in Nieuwkuijk de laatste ronde ook mee in gevecht was. Ik bleek toch nog wat over te hebben en heb er alles uitgehaald om de groep voor te blijven. Het lukte me om voor het ingaan van het technische gedeelte voor deze renners te zitten en hierdoor voor hun te finishen. In een tijd van 1:04:52 ben ik gefinisht op een 36e plaats. Helaas nog geen foto's maar deze volgen nog.
 
De volgende wedstrijd is even afwachten wanneer dat ik die rijdt, Oldenzaal zeker niet en daarna hangt beetje af van mijn werk, ik moet namelijk enkele weken naar Zweden.