Vandaag was de Bergrace wedstrijd en wel in Arnhem, over 150 minuten. Samen met mijn persoonlijke verzorgster, fotografe en supporter Kristel waren we al op tijd naar Arnhem vertrokken voor de start om 10 uur. Na een korte nachtrust en een niet al te goed gevoel had ik er niet super veel vertrouwen in en heb besloten gewoon lekker te rijden.
 
De eerste ronde ging wat moeizaam, aangezien er nog enkele opstoppingen waren, maar daarna was het eigen tempo zoeken en proberen constant te rijden over de 2,5 uur wedstrijd. Dit was wel nodig want Arnhem is altijd een zware wedstrijd met veel klim en daalwerk, en natuurlijk de trappen.
 
De eerste rondes gingen wel lekker en ik probeerde langzaam wat naar voren te schuiven, dit lukte wel een beetje en ik kon lekker rijden en het rustige rijden had ik alweer vergeten. Na een uur, drie rondes verder, ging het wat minder, de 4e ronde voelde zwaar aan en ik dacht dat ik een enorme inzinking zou krijgen. De inzinking duurde maar 1 ronde, waar ik wel meer als een minuut verloor!
  
Gelukkig bleef het bij die ene ronde en hervond ik me en kon weer constante rondetijden rijden. Ik haalde nu ook weer wat mensen in die ik een ronde eerder had moeten laten gaan. De 6e ronde kwamen de koplopers voorbij en hier probeerde ik bij aan te sluiten, dit ging een kwart ronde en dat maakte natuurlijk weer wat plaatsen goed.
 
De laatste ronde ging het gas er nog eens op en kon zo mijn snelste rondetijd noteren. Hieronder volgen de rondetijden van de 7 ronden (1e ronde was zonder de trap)   18:22 22:00 22:17 23:24 22:21 22:13 21:58
 
Ben tevreden met mijn resultaat, 47e van de ruim 140 finishers. Ondanks een klein dipje in de 4e ronde heb ik me goed op kunnen herstellen en de laatste rondes nog constant gereden. Maar het belangrijkste was natuurlijk genieten van de altijd mooie wedstrijd in Arnhem!
 
Komend weekend geen wedstrijden voor mij, de eerstvolgende zal de streetrace in Baarlo zijn op 18 juni. Binnenkort volgt ook een update over Duchenne Heroes 2008!
 
  • 2008-06-09_Arnhem_1
  • 2008-06-09_Arnhem_2