Juni

Op een zonnige woensdag avond was de eerste van een serie van 3 streetraces en wel in Baarlo. Op een leuk aantrekkelijk parcours, met allerlei passages over zowel weg als gras / zand maar ook over trappen en dwars door een café.

Ik had er niet zo veel zin in als anders, ben vermoeid de laatste weken en het trainen gaat niet zo lekker. Dus ben zonder al te veel aspiraties gestart in Baarlo.
 
Er stonden ruim 50 licentiehouders aan de start en ik mocht als 12e opstellen. Met de start kon ik wel goed mee en kon me voorin een klein beetje handhaven. Dit duurde niet lang en de eerste ronde kwamen de snelle mannen vanuit achteren me voorbij. Aanpikken was onmogelijk voor mij want de benen wilden niet echt. Nog even kort met Frank Lamber en Peter Nielen gereden, maar dat hield ik ook niet lang vol. Weer lossen dus…..
 
Uiteindelijk kwam ik te rijden bij Ron van Opbergen en Erik van Hegelsom. Hier heb ik enkele keren proberen weg te rijden maar dat lukte niet. De laatste ronde werden we gedubbeld en ik kon een halve rond in het wiel blijven hangen en zo een gat slaan dat genoeg was om de twee voor te blijven.
 
Uiteindelijk een 18e plaats, meer zat er echt niet in! Foto’s zijn gemaakt door Kristel en Rob Nillesen. Komend weekend geen wedstrijd en de wedstrijd in Zoetermeer laat ik ook schieten. Weinig tijd, druk met werk en minder motivatie, vandaar de keuze om de komende tijd even wat gas terug te nemen!!!!
 
  • 2008-06-19_Baarlo_1
Vandaag was de Bergrace wedstrijd en wel in Arnhem, over 150 minuten. Samen met mijn persoonlijke verzorgster, fotografe en supporter Kristel waren we al op tijd naar Arnhem vertrokken voor de start om 10 uur. Na een korte nachtrust en een niet al te goed gevoel had ik er niet super veel vertrouwen in en heb besloten gewoon lekker te rijden.
 
De eerste ronde ging wat moeizaam, aangezien er nog enkele opstoppingen waren, maar daarna was het eigen tempo zoeken en proberen constant te rijden over de 2,5 uur wedstrijd. Dit was wel nodig want Arnhem is altijd een zware wedstrijd met veel klim en daalwerk, en natuurlijk de trappen.
 
De eerste rondes gingen wel lekker en ik probeerde langzaam wat naar voren te schuiven, dit lukte wel een beetje en ik kon lekker rijden en het rustige rijden had ik alweer vergeten. Na een uur, drie rondes verder, ging het wat minder, de 4e ronde voelde zwaar aan en ik dacht dat ik een enorme inzinking zou krijgen. De inzinking duurde maar 1 ronde, waar ik wel meer als een minuut verloor!
  
Gelukkig bleef het bij die ene ronde en hervond ik me en kon weer constante rondetijden rijden. Ik haalde nu ook weer wat mensen in die ik een ronde eerder had moeten laten gaan. De 6e ronde kwamen de koplopers voorbij en hier probeerde ik bij aan te sluiten, dit ging een kwart ronde en dat maakte natuurlijk weer wat plaatsen goed.
 
De laatste ronde ging het gas er nog eens op en kon zo mijn snelste rondetijd noteren. Hieronder volgen de rondetijden van de 7 ronden (1e ronde was zonder de trap)   18:22 22:00 22:17 23:24 22:21 22:13 21:58
 
Ben tevreden met mijn resultaat, 47e van de ruim 140 finishers. Ondanks een klein dipje in de 4e ronde heb ik me goed op kunnen herstellen en de laatste rondes nog constant gereden. Maar het belangrijkste was natuurlijk genieten van de altijd mooie wedstrijd in Arnhem!
 
Komend weekend geen wedstrijden voor mij, de eerstvolgende zal de streetrace in Baarlo zijn op 18 juni. Binnenkort volgt ook een update over Duchenne Heroes 2008!
 
  • 2008-06-09_Arnhem_1
  • 2008-06-09_Arnhem_2
Waar in de rest van Nederland de zon de hele dag scheen was het ’s morgens regenachtig in Bergschenhoek. Hier stond een prachtige wedstrijd op het programma met veel klimmen, dalen en leuke wat technischere stukken waaronder een drop off. Tijdens onze wedstrijd was het gelukkig droog maar wel erg warm en klam.
 
De start ging wel lekker en ik kon me aardig handhaven en het midden van het deelnemersveld. In de eerste ronde heb ik aardig wat mensen zien schuiven, Guus Mol net voor me die ik net kon ontwijken en ook nog iemand net na de drop off. In de eerste ronde heb ik voor de zekerheid de chicken run gepakt en niet de drop off, heb er te veel zien vallen bij het inrijden (of niet Frank) en de masters dat ik de eerste ronde geen risico wou lopen.
 
In de tweede ronde ging het nog niet echt super lekker bij mij en had nog wat moeite, maar merkte wel dat het steeds beter begon te lopen en heb wel de drop off genomen. 
 
In de derde ronde werd ik verzorgd door de mannen van het KTM team, thanx hiervoor. Het begon toen echt lekker te lopen en ik kon wat plaatsen goed maken, hoorde langs de kant dat ik ongeveer 36e lag. Het ging dus wel lekker, zeker na vorige week en heb toen lekker doorgetrokken. Bij de afdaling werden we omgeleid omdat er iemand was gevallen, bij de drop off dus dan maar weer de chicken run.
 
Ik had nog genoeg over en kon de laatste ronde goed door blijven rijden en mijn positie vast houden op een renner na die terug kwam na materiaalpech. Maar aan het einde van de wedstrijd werden we uit de wedstrijd gehaald. De wedstrijd was afgelast omdat de ambulance anders niet veilig kon werken. Ook was er een traumaheli aanwezig maar die is niet gebruikt.
 
We zijn dus geklasseerd na 3 ronden, echter ik ben niet in de uitslag terug te vinden. Lang leve de KNWU met hun 18e eeuwse telmethode! Denk dat ik rond de 35e plaats geëindigd zou zijn. Het ging gelukkig weer een stuk beter vandaag en heb de motivatie gelukkig weer terug.
 
Volgende week wedstrijd in Arnhem, voor mij de 150 minuten wedstrijd.
 
  • 2008-06-02_Bergschenhoek_1
  • 2008-06-02_Bergschenhoek_2