In Oosterbeek was de derde en laatste bergrace wedstrijd op een mooi heuvelachtig parcours met veel klimmen en dalen. Het was een mooie dag met lekker weer en de benen zijn de laatste weken weer wat beter, dus alles was aanwezig voor een mooie wedstrijd. Ik ben gestart in de wedstrijd over 75 minuten.
 
De start ging lekker en we mochten gelijk 3 keer de eerste pittige startklim omhoog, dit ging niet verkeerd bij mij en ik lag rond een 50 plaats. Na de 2 aanlooprondes volgde de eerste volledige ronde, deze ging wel aardig en ik kon wat naar voren schuiven en langs de kant hoorde ik roepen dat ik rond de 43e plaats reed.
 
Bij het ingaan van de 2e ronde had ik een heel lint van renners in mijn wiel, maar bovenaan de klim waren ze verdwenen. Het ging dus wel lekker en de benen voelden wel goed aan. Halverwege de ronde knalde ik met mijn achterwiel vol op een wortel en ik hoorde een knal. Ik had niet echt iets in de gaten, maar de renner achter me zei dat ie een spaak had zien vliegen. En ja hoor ik keek naar mijn achterwiel en er zat een slag in van meer dan een centimeter. Na even geprobeerd te hebben met de rem erop te fietsen heb ik hem maar los gemaakt want hij liep wel erg hard aan. Ondertussen kwamen ze me aan alle kanten voorbij en was bij mij de motivatie weg. Ik heb daarom maar besloten om de rest van de wedstrijd er maar een interval training van te maken. Elk heuveltje op knallen en naar beneden rustig aan zonder al te veel risico. Na 3 volledige rondes werden we uit de wedstrijd gehaald en ben ik toch nog gefinisht.
 
Dit resulteerde in een 76e plaats wat me achteraf nog enigszins mee viel terwijl ik 3 minuten per ronde verloor. Helaas niets aan te doen en volgende keer beter. De verzorging en en foto’s waren weer perfect geregeld door Kristel en 2 ooms van mij, Thanx! Super dat jullie er zo vaak bij zijn! Komende weken nog even naar het NK in Oss toe werken en dan heerlijk vakantie, ben er aan toe……….
 
  • 2008-07-07_Oosterbeek_1
  • 2008-07-07_Oosterbeek_2
  • 2008-07-07_Oosterbeek_3