Juli

Vandaag was het Nederlands kampioenschap en wel in Oss op de motorcrossbaan. Een zware ronde met vele korte pittige klimmen die elkaar snel opvolgen. De vorm is de laatste weken niet super dus het zou een zware dag worden. Ik had vandaag wat risico genomen met de bandenkeuze door lichte Furious Fred er onder te leggen. Deze liepen echter zeer licht, maar de grip was op enkele stukken niet optimaal.

De start was zoals afgelopen jaar met zijn allen naast elkaar en ik had aan de linkerkant (op de foto rechts) opgesteld nadat ik als bijna laatste was opgeroepen. De start ging wel goed en ik kon rond een 45e plaats het veld in duiken. In het begin kwamen er nog enkele snelle renners voorbij en haalde ik enkele langzamere in. En zo bleef ik de positie ongeveer houden.
 
De klimmen gingen vandaag heerlijk en ik schoof hier elke keer wat plaatsen naar voren, die ik helaas weer verloor op de vlakke stukken. Het was dus erg vaak stuivertje wissel met diverse renners.
 
De laatste 2 rondes zat ik bij de Nederlands kampioen van vorig jaar Willem Derks. Ik probeerde een paar keer weg te komen op de klimmen maar hij kwam steeds terug en in de laatste ronde kon ik hem helemaal niet meer volgen. Hierna heb ik mijn positie gehouden tot de finish, die wel een ronde eerder was dan de winnaars.
 
Uiteindelijk ben ik op een ongeveer 40e plaats geëindigd waar ik wel tevreden mee ben. De doelstelling om bij de eerste 25 te komen heb ik helaas niet gehaald, maar was denk ik ook niet mogelijk met de huidige vorm en trainingsarbeid van de laatste maanden.
 
Zo nu heerlijk vakantie vieren op Mallorca en daarna nog een week op kamp met Jong Nederland. Daarna lekker voorbereiden voor de Duchenne Heroes.
 
  • 2008-07-20_Oss_1
  • 2008-07-20_Oss_2
  • 2008-07-20_Oss_3
  • 2008-07-20_Oss_4

 

In Oosterbeek was de derde en laatste bergrace wedstrijd op een mooi heuvelachtig parcours met veel klimmen en dalen. Het was een mooie dag met lekker weer en de benen zijn de laatste weken weer wat beter, dus alles was aanwezig voor een mooie wedstrijd. Ik ben gestart in de wedstrijd over 75 minuten.
 
De start ging lekker en we mochten gelijk 3 keer de eerste pittige startklim omhoog, dit ging niet verkeerd bij mij en ik lag rond een 50 plaats. Na de 2 aanlooprondes volgde de eerste volledige ronde, deze ging wel aardig en ik kon wat naar voren schuiven en langs de kant hoorde ik roepen dat ik rond de 43e plaats reed.
 
Bij het ingaan van de 2e ronde had ik een heel lint van renners in mijn wiel, maar bovenaan de klim waren ze verdwenen. Het ging dus wel lekker en de benen voelden wel goed aan. Halverwege de ronde knalde ik met mijn achterwiel vol op een wortel en ik hoorde een knal. Ik had niet echt iets in de gaten, maar de renner achter me zei dat ie een spaak had zien vliegen. En ja hoor ik keek naar mijn achterwiel en er zat een slag in van meer dan een centimeter. Na even geprobeerd te hebben met de rem erop te fietsen heb ik hem maar los gemaakt want hij liep wel erg hard aan. Ondertussen kwamen ze me aan alle kanten voorbij en was bij mij de motivatie weg. Ik heb daarom maar besloten om de rest van de wedstrijd er maar een interval training van te maken. Elk heuveltje op knallen en naar beneden rustig aan zonder al te veel risico. Na 3 volledige rondes werden we uit de wedstrijd gehaald en ben ik toch nog gefinisht.
 
Dit resulteerde in een 76e plaats wat me achteraf nog enigszins mee viel terwijl ik 3 minuten per ronde verloor. Helaas niets aan te doen en volgende keer beter. De verzorging en en foto’s waren weer perfect geregeld door Kristel en 2 ooms van mij, Thanx! Super dat jullie er zo vaak bij zijn! Komende weken nog even naar het NK in Oss toe werken en dan heerlijk vakantie, ben er aan toe……….
 
  • 2008-07-07_Oosterbeek_1
  • 2008-07-07_Oosterbeek_2
  • 2008-07-07_Oosterbeek_3