De laatste maanden is het wat rustiger geweest bij mij me de wedstrijden. Ik ben lekker aan het trainen om me voor de bereiden voor komende winter, de Bedi Crosscup!
 
Maar afgelopen zaterdag had ik toch wel weer zin om nog een wedstrijd te rijden en heb toch besloten om naar Noorbeek te gaan voor de Beneluxcup wedstrijd. Ook om mijn nieuwe frame uit te testen! Het was een pittige ronde met enkele flinke klimmen en dito afdalingen. Dit maakte het zwaar, ook mede door het vele gras als ondergrond.
 
Om 10 uur zijn we gestart gegaan voor 1 aanloopronde en daarna 3 volle rondes. De eerste ronde was het file rijden aangezien we bovenaan bij de eerste klim allemaal de wei in werden gestuurd. Heb me er gewoon tussen gemengd en heb daarna mijn ritme gezocht. Het ging wel lekker, aangezien het echte wedstrijdritme er niet echt is. Ik reed rond een 40e plaats van de 60 deelnemers.
 
De tweede en derde ronde heb ik flink afgezien en het was erg zwaar. De pittige klimmen hakten er toch wel in. De afdalingen waren wel erg gaaf vandaag, sommige lekker snel en andere weer wat steiler, waar er enkele andere renners moesten lopen, haha. De laatste ronde gingen we met 3 renners in en ik ben direct bij de eerste klim op asfalt versneld en volle bak op het buitenblad de klim opgereden. Zo had ik een voorsprong opgebouwd en deze tot de finish gehouden en op een 37e plaats geëindigd na ruim een uur fietsen.
 
Het was toch een leuk dagje en heb weer eens lekker afgezien op de MTB. Dank aan Wil en Eric van het Weijs KTM Racing team voor het mee rijden en verzorgen!
 
  • 2008-09-06_Noorbeek_1