April

Gisteren stond onder mooie zomerse omstandigheden de eerste wedstrijd van de RWP marathoncup op het programma en voor mij ook weer de eerste wedstrijd na mijn operatie in december. De laatste weken ging het weer lekker met trainen, aardig wat uren kunnen maken en af en toe een wedsrijdje op de baan mee pikken.

Samen met Roy Joore, Anton Peeters en Kristel zijn we om half 7 vertrokken om op tijd te zijn voor de start om 10.45. Daar in het eerste startvak (licentiehouders) veel bekenden gezien en ik had er zin in, zeker door het lekkere zonnetje.

De start ging geneutraliseerd over een brede weg en na enkele kilometers werden we los gelaten voor de start. Ik moest gelijk al flink hoog zitten met mijn hartslag om een beetje mee te kunnen. De eerste paar kilometers samen met Roy gereden maar na een tijdje toch rustig alleen verder gegaan.
Ik kon lekker door rijden en ook genieten, het parcours was niet technisch, veel schotter en brede paden. Net voor en net na de doorkomst voor de tweede ronde was het een leuker stukje met wat leukere afdalingen en enkele single tracks. Hier zat ik een tijdje met transalp 2007 partner Joschy, hij had 2 keer lek gereden en reed weer naar voren. Bij de doorkomst voor de tweede ronde stond Kristel foto’s te knippen en aan te moedigen, daarna snel bidon gevuld en verder, het liep heerlijk de eerste ronde.
 
Na 70 kilometer kwam ik met Peter Alders te zitten en we hadden het allebei zwaar, ik zat tegen de kramp aan in beide bovenbenen. Dus maar enkele tandjes lichter en hopen dat het niet door zet. Dit was gelukkig nog niet het geval en ik kon rustig door, echter het tempo was flink omlaag gegaan en de ene na de andere renner haalde me in.
Na 85 gebeurde het dan toch op een wat stijgend stuk sloeg de kramp er vol in, dus met rekken en strekken dit eruit kunnen krijgen en maar weer door. Daarna weer gewoon door, Fred van Zetten kwam me voorbij en ik kon zijn wiel helaas niet houden. Het laatste gedeelte van de marathon was nog pittig, dat wist ik van de vorige ronde. Hier ging het gelukkig weer beter en kon ik weer goed door rijden en kreeg de hartslag weer omhoog. Ik pakte hier ook weer wat renners terug, waaronder Fred en kon gelukkig zonder nog een keer kramp de wedstrijd finishen in een tijd van 4:52:30, op een 74e plaats overall, 22e plaats in mijn categorie. Totaal 101.8 kilometer, 2435 hoogtemeters gemiddelde hartslag 160 en maxmiale 177.
 
Ben wel tevreden met weer mijn eerste wedstrijd, lekker gereden en wist van tevoren dat ik mezelf wel een keer tegen zou komen gezien de trainingsarbeid. Maar ik wou onder de 5 uur uur rijden en dat is gelukkig gelukt. Maar een heerlijk dagje gehad, Anton en Roy bedankt voor de gezelligheid en natuurlijk Krisje bedankt voor het supporteren en het fotograferen.
 
  • 2009-04-24_Sorpetal_1
  • 2009-04-24_Sorpetal_2
  • 2009-04-24_Sorpetal_3
  • 2009-04-24_Sorpetal_4