Januari

Het Open Limburgs Kampioenschap vond dit jaar plaats op de mooie ronde rondom het meertje van camping de Schatberg. Op zaterdag had ik al mee gereden met de clubkampioenschappen van de verschillende toerverenigingen en werd ik 5e na een behouden wedstrijd, waar ik me gespaard heb voor het LK. Onderstaande foto werd zaterdag genomen door Mark Joore de vader van Roy.

De benen voelden goed en het parcours was me op het lijf geschreven, veel draaien en keren en enkele korte technische klimmetjes die me goed liggen en had er zin in voor zondag. Het had gesneeuwd de afgelopen dagen wat zorgde voor een glad en modderig parcours. Gelukkig ook modderig wat me beter ligt dan alleen maar glijen op ijs.
 
Bij de start zat ik er goed bij en kon met de eerste mee, Noud ging net voor de jurywagen onderuit en ik kon er net voorbij. Martijn en Nederlands Kampioen Roel van Houtem zaten voor me en ik bleef rustig in hun wiel hangen met achter me Leon. Ik kon het tempo goed vol houden en liet hun het werk doen vanuit een 3e positie. Martijn bepaalde het tempo de eerste rondes totdat hij onderuit schoot. Roel was toen weg gereden en ik zette de achtervolging in met Leon in mijn wiel. Op het gedeelte na startfinish en de klimmetjes ging het me erg goed af, want had erg veel grip en hele goede benen. Zo reed ik ruim een ronde op kop met Leon in mijn wiel. In de 4e ronde nam Leon de kop over en probeerde ik zo lang mogelijk in zijn wiel te blijven. Op de technische stukken was dat geen probleem, maar op het lange zuigende stuk langs het water moest ik alles uit de kast halen om bij te blijven. Tot halverwege de wedstrijd reden we samen en daarna moest ik helaas lossen op het zuigende stuk. 
Door een half uur volle bak gereden te hebben was het gat naar Martijn gegroeid tot 1.5 minuut. Dit moest genoeg zijn om de derde plaats vast te houden. Ik bleef goed tempo rijden en werd luid aangemoedigd door alle toeschouwers. Ik werd fijn van informatie voorzien elke ronde zowel door mijn supporters als door Ger die me goed aanmoedigde als speaker! Ik kreeg het wel zwaar de laatste rondes, kwam de klimmetjes nog maar net op en moest een enkele keer lopen. Maar de voorsprong bleef hetzelfde, alleen haalde Eric Martijn nog bij.
Moe gestreden kwam ik na een uur ploeteren uiterst tevreden als 3e over de finish en mocht net als vorig jaar de bronzen medaille in ontvangst nemen en op het podium stappen. Wat een heerlijk gevoel om toch nog een podium in de wacht te slepen deze winter en nu dat uitgerekend op het LK is maakt het helemaal mooi!
Na de wedstrijd was de prijsuitreiking met de huldiging van de klassementswinnaars en kregen we de enveloppen met ons prijzengeld. Ik ben op een 4e plaats geeindigd en tevreden met dit resultaat, volgend jaar ben ik er weer en ga ik een gooi doen naar het podium! Langs deze weg wil ik dan ook alle organisaties en vrijwilligers bedanken die ervoor zorgen dat we elke week weer onze geliefde sport kunnen uitvoeren.
 
Verder een dankwoordje aan Kristel, die me elke week gesupporterd heeft in weer (lees sneeuw) en wind en natuurlijk veel mooie foto’s heeft geschoten. Ook vandaag en gisteren stond ze weer langs de kant om mooie foto’s te maken.

Verder vond ik het erg leuk dat ik veel fans en supporters heb gehad, die de moeite namen om te komen en die me altijd vooruit hebben geschreeuwd! Maar ook iedereen bedankt die elke week de tijd hebben genomen om een kijkje te nemen op deze site, ik heb hem met plezier elke keer geupdate en zal dat ook blijven doen.
Morgen ga ik onder het mes voor een liesbreuk operatie en dat is dan ook tevens het begin van mijn rustperiode. Komende week probeer ik nog een terugblik te schrijven over afgelopen wintercompetitie en een kleine vooruitblik op komende zomerseizoen.
 
 • 2010-01-31_Sevenum_1
 • 2010-01-31_Sevenum_2
 • 2010-01-31_Sevenum_3
 • 2010-01-31_Sevenum_4
 • 2010-01-31_Sevenum_5

 

Ik had er zin in van tevoren, heerlijk genieten van het mooie parcours rondom Snowworld. Mountainbiken zo als het bedoeld is, flinke beklimmingen en vette afdalingen. Helaas was bij aankomst deze zin gedeeltelijk over, want er werd niet gereden rond Snowworld maar rondom een voetbalveld. Er lag een ronde met enkele korte klimmetjes en enkele korte afdalingen en verder heel veel zuigende grond. Mijn 4e plaats was veilig in het klassement en alleen bij uitval of een extreem slechte dag van Martijn kon ik nog een podiumplaats veroveren.
 
De start ging niet echt super kwam al snel op een 5e plaats te rijden. Leon was gelijk ervandoor en Martijn en Rene volgden. Noud zat er ook nog tussen en ik reed samen met Leander. Een tijdje reden we met zijn drieen op een korte afstand van Rene, maar hij liep steeds verder weg. Leander trok goed door op de vlakke stukken en al snel moest Noud laten lopen. Zo bleef ik dus met Leander alleen over met nog ruim een half uur te gaan. 
Samen reden we bij Noud weg, maar Leander trok me iets te hard door en ik volgde op een korte afstand. Het duurde dan ook 2 rondes voor ik weer bij hem aansloot. We wisten allebei op welk punt we sterker waren, Leander op de vlakke zuigende stukken en ik op het gedeelte met de afdalingen en korte klimmetjes. 3 rondes voor het eind hielden we allebei de benen stil en waren afwachten aan het rijden. Ik kon me niet meer inhouden en 2 rondes voor het eind trok ik vol door en sloeg een klein gaatje. Dit gaatje was niet meer dan 10 seconden maar ik kon het gelukkig wel vasthouden tot aan de finish. Zo werd ik dus vandaag weer 4e net als vorige week achter de top 3 van het klassement. Tevreden met het resultaat op deze zware ronde, alhoewel ik liever op de andere ronde van Landgraaf had gereden. 

Leon won vandaag de wedstrijd en stelde hiermee ook knap zijn zege in het eindklassement veilig. Rene werd vandaag 3e en bleef 2e in het klassement. Martijn reed weer erg hard vandaag en werd 2e, wat zorgde dat hij 3e bleef in het klassement. Foto’s van vandaag zijn van Kristel.
Volgende week is er nog een wedstrijd in Sevenum maar deze telt niet meer mee voor het klassement, maar wordt gereden als Limburgs Kampioenschap. Nog een keer een uurtje knallen en dan zit het seizoen er echt op, wat ik niet erg vind want heb het wel een beetje gehad! Op 1 februari word ik geopereerd aan een liesbreuk en daarna kan het herstel en de rustperiode beginnen.
 
 • 2010-01-24_Landgraaf_1
 • 2010-01-24_Landgraaf_2
 • 2010-01-24_Landgraaf_3
 • 2010-01-24_Landgraaf_4
Voor mij kwam de wedstrijd in Reuver helaas een dag te laat. Zaterdag de ronde verkend tijdens de oliebollencross van Daan en hij lag er perfect bij voor mij, mooie harde ondergrond en erg snel. Door de sneeuwval van afgelopen nacht en de vele renners die voor onze wedstrijd al hadden gereden was het erg glad vooral in de bochten. Voor mij echt geen goede ondergrond, want hiervoor kom ik techniek en ook wat durf tekort, wat ik ook al had gemerkt in Brunssum. Maar goed, om half 3 was toch de start en er stonden 27 renners in de kou aan de start.

Ik zat rond een 6e plaats bij de eerste bocht maar voor me ging Eric Hegger onderuit, ik kon net voorbij, maar het was flink glijen. Voorin waren Noud, Gody en Martijn al weg gevolgd door Yannick, Rene en Leon. Op het rechte stuk net voor de finish moest ik door een glijpartij dwars door de bossen! Daarna zat ik met Thom en Sebastiaan maar op hen kwam ik ook tekort en moest ze elke ronde wat meer laten gaan. Het liep echt niet bij mij, durfde niet echt de bochten door en heb weinig risicos genomen, wat resulteerde in nog meer achterstand.
Van achteren kwam Gijs Dohmen terug en ik probeerde nog even aan te sluiten maar hij reed me net te hard. De rondes erop zat ik alleen en probeerde om er toch het beste van te maken, toch door trekken op de rechte stukken en proberen zo weinig mogelijk te verliezen in de bochten. Even later sloot Leander aan en we hebben nog even samen gereden, helaas moest ik ook hem laten gaan net als Gijs een ronde later. 

Ik zag ze nog een lange tijd rijden en probeerde om terug te komen maar dat lukte echt niet vandaag. Voor de eerste keer deze wintercompetitie kreeg ik een ronde aan mijn broek toen Gody me voorbij kwam. Erg teleurgesteld ben ik vandaag als 12e gefinisht en heb veel punten verloren op Martijn die heel mooi 2e werd vandaag.
Vandaag geen foto’s van Kristel die moest werken, maar de vader van Kristel heeft enkele foto’s geschoten. Dank aan alle supporters die vandaag zijn komen kijken, dat geeft toch altijd een goed gevoel! Volgende week geen wedstrijd voor mezelf maar ik ga kijken hoe Daan Bongers het er vanaf gaat brengen tijdens het NK veldrijden in Heerlen!
 
 • 2010-01-03_Reuver_1
 • 2010-01-03_Reuver_2
 • 2010-01-03_Reuver_3

 

Camping de Houtsberg in Nederweert-Eind was vandaag de plaats waar er gestreden werd in de modder. Gelukkig lag er geen sneeuw meer op het parcours en dus was het niet meer glad, daarentegen was er erg veel smeltwater wat zorgde voor veel modderige stukken in het parcours. Het parcours was bijna helemaal vlak met enkele bultjes. Met inrijden had ik het al erg warm gekregen en besloot om in de korte broek te rijden als enige vandaag. Vandaag heb ik mijn fiets, die me het hele seizoen al goed van dienst is, geintervieuwd en hieronder volgt het verslag.

Bij de start werd ik mooi gepoetst en gesmeerd op de eerste rij neergezet en William stond al nerveus te wachten op het startschot. Toen dat eenmaal gevallen was leek het wel of dat William honing aan de kont had want iedereen volgde in een lange rij. De sneeuw en regen van afgelopen tijd zorgde ervoor dat ik al snel helemaal onder de modder zat, maar dat kon William niet boeien en hij bleef maar op mijn pedalen stampen. In de eerste ronde kwam eerst de mooie Trek van Rene voorbij, gevolgd door de lichte Specialized van Leon en de oersterke X-Trail van Martijn.

Eenzaam zonder andere fietsen in de buurt werd ik soepel door de modder gemanoevreerd, maar dat moest ook wel met die goede Rocket Ron banden. Van achteren kwam de Bianchi met Leander Laurijssen terug en samen hebben we 3 rondes gereden. In de modder was ik beter en liep ik elke keer wat uit, maar op de rechte stukken moest ik steeds mijn meerdere kennen in de Bianchi. In de zesde ronde was William een beetje kwaad volgens mij, hij begon zo hard te rijden in de modder dat de Bianchi niet meer te zien was. In deze ronde werd er ook de snelste rondetijd gereden van William. 
Elke volgende ronde reed ik, de onder de modder zittende Giant, steeds 10 seconden weg bij Leander en zijn Bianchi. Een ronde zag er als volgt uit, na de start was er een recht stuk met veel modder, gevolgd door een speelveldje waar gele zand lag met veel smeltwater erop. Dat was erg koud en nat, maar geen probleem voor mijn goed onderhouden materiaal. Na het speelveld volgde er een kort afdalinkje waar de remmen nog niet eens nodig waren. De volgende stukken waren de echte modderstukken en hier werd er door William probleemloos doorheen gestuurd. Daarna kwamen er 2 korte klimmetjes, maar die wel op het buitenblad bereden konden worden. Het stuk erna was dwars door de bossen en hier lag het er mooi bij en was het even genieten. De korte klim erna zorgde ervoor dat de ketting een beetje kraakte, maar daarna werd hij weer flink gesmeerd met het smeltwater. De rechte stukken erna rolde ik soepel en zo kwamen we op de finish.
 
Tot aan de finish werd er dus alleen gereden en het tempo bleef erg constant tot aan het einde van de wedstrijd. Eenmaal over de finish gekomen kreeg ik een zadelklopje van William en hij was zo te zien tevreden met zijn 4e plaats vandaag. William tevreden dus bij thuiskomst kreeg ik weer een mooie poetsbeurt en werd ik weer mooi in het schuurtje opgeborgen.
 
Zo dat was het verslag vanuit mijn trouwe Giant gezien :) Supporters bedankt vandaag en volgende week staat de wedstrijd in Landgraaf op het programma. De laatste wedstrijd die mee telt voor het klassement. Sevenum is alleen het Limburgs kampioenschap gevolgd door de prijsuitreiking. Foto´s van vandaag zijn van Kristel.
 
 • 2010-01-17_Nederweert_1
 • 2010-01-17_Nederweert_2
 • 2010-01-17_Nederweert_3