Grafenhausen - Feldberg
Afstand: 92.2 km
Hoogtemeters: 2530 m
Tijd: 4:15:07
Uitslag Categorie: 36

Zo, de finish is bereikt, 550 km en 14000 hm hebben we achter ons. Vandaag was een zware etappe met nog veel km en hoogtemeters. Vanaf de start zat ik gelijk in een goed groepje en er werd flink door gereden. Eerste een lange klim en daarna in het wiel zitten. Al snel kwam ik met Anton te rijden, we waren vandaag goed aan mekaar gewaagd. Na de eerste verzorging kwam er een lang vals plat stuk omhoog en hier stonden Kristel en fam ons op te wachten. Heerlijk even een beker water over mijn hoofd schudden, want het was goed warm. Daarna even samen op kop rijden voor de foto en weer vol verder. Het middengedeelte van de etappe was veel op en af en hier konden we ons goed handhaven in de groep. Op een klim met veel wortels en stenen maakte Anton nog een mooie duikeling in het gras! Net voor de 3e verzorging moesten we helaas even stoppen voor een spoorwegovergang. Er ging nog een renner door terwijl er politie stond en hij is dan ook uit de wedstrijd genomen. Tijdens het wachten sloten Tom Hoekman en Roald Tiggelaar aan, een Nederlands team waar we deze week veel mee hebben opgetrokken. Echter we zagen ze maar even en ik reed met Anton weer naar voren. 

Na wat korte klimmen konden we beginnen aan de zwaarste klim van de dag, namelijk richting Feldberg. Het eerste gedeelte was langs een snelweg en dat liep niet lekker, veel gras, modder en stenen maakte hem erg pittig. Gelukkig werd het daarna weer een schotterklim die beter liep. We hadden al besloten om vandaag samen over de finish te gaan, maar daar moest Anton in de laatste korte klimmetjes wel rustig aan voor doen. Ik had het namelijk gehad voor deze week, zeker toen Tom en Roald ons nog even voorbij kwamen gestoempt. De laatste km's bleven zwaar, we moesten nog over het gras de skihelling op en dit vergde nog even alle laatste energie. Moe maar geheel voldaan kwamen we na 4:15 gezamelijk over de finish om daar ons finishershirt in ontvangst te nemen. We waren 77 overall en ik was 36 en Anton 32 in de eigen klasse. Roy finishte na 4:27, hij reed een goede wedstrijd nadat de pijnstillers eindelijk begonnen te werken. Hij was in ieder geval blij dat hij de finish haalde na een zware week.

Uiteindelijk ben ik in een totaal tijd van 24:48:43 gefinisht op een 34e plaats in mijn leeftijdsklasse en een 66e plaats overall. Anton had een totaal tijd van 25:20:50, goed voor positie 30 in zijn klasse en 75 overall. Roy heeft geen totaal tijd en uitslag ivm het uitvallen in de 2e etappe, maar heeft het ondanks wat lichamelijk ongemak gered. 

Na ons gedoucht te hebben, hebben we nog lekker schnitzel met friet gegeten onder het genot van een heerlijk biertje. Kortom de VAUDE Mountainbike Trans Schwarzwald 2010 zit erop. Het was een erg leuk evenement en de organisatie was perfect, op enkele kleinigheden na. Het parcours was mooi, dwars door het Schwarzwald, maar we hadden toch veel schotter en jammer genoeg weinig technische passages. Maar dat mocht de pret niet drukken enhet is zeker een aanrader. Het weer speelde de eerste dagen niet echt mee en maakte het erg zwaar, gelukkig veranderde dat en hebben we de laastet dagen nog mooi in de zon gereden. Zelf ben ik redelijk tevreden met mijn uitslag, alleen was het de laatste dagen erg zwaar, want op dag 5 na het lek rijden heeft me te veel kracht gekost wat ik de dagen erna moest bekopen.

Verder een bedankje aan de volgende mensen: Anton en Roy, maar ook Lex, voor de gezellige week, maar ook tijdens alle voorbereidingen. Kristel, voor de support tijdens het evenement, de foto's, en alle zorgen. May en Ton voor de aanwezigheid de laatste dagen en het heerlijke diner. De ouders van René voor het verzorgen. Alle bezoekers van de website. Maar natuurlijk ook de gehele organisatie en alle renners voor de mooie en vooral gezellige week. 

De foto's worden zo snel mogelijk geplaatst. Kijk verder voor meer info op:
Site Trans Schwarzwald uitslagen en andere zaken mbt evenement
Fons Moors website van Fons Moors, die elke dag mooie filmkes heeft gemaakt

Zo en nu weekje herstellen en dan voorbereiden voor de wintercompetitie!

 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_1
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_10
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_11
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_2
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_3
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_4
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_5
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_6
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_7
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_8
 • 2010-08-21_Trans_Schwarzwald_dag_7_9