Engen - Grafenhausen
Afstand: 67.0 km
Hoogtemeters: 1570 m
Tijd: 2:55:38
Uitslag Categorie: 34

Poe Poe, de beentjes voelden al zwaar aan voor de start, gisteren toch erg diep moeten gaan en dat heeft me veel kracht gekost. Bij de start kon ik wat naar voren rijden, maar erg veel opschuiven zat er niet in. Het klimmen ging gelijk niet al te best maar ik kon wel in de groep blijven. Ik vond gelukkig een groep, waar ik mee kon draaien. Dit was wel fijn om af en toe even te herstellen. Het gedeelte tot aan de 1e pauze plaats was wat vlakker met af en toe een klimmetje. Deze kwam ik goed door en daarna volgde een afdaling met leuke snelle en soms enkele technische stukken. Net voor de tweede verzorging sloot Anton bij me aan, maar hij moest gelijk weer lossen omdat hij en langzaam leeglopende achterband had.

Vanaf de pauze was het een lange klim die ik toch behoorlijk voelde, en waar ik enkele plaatsen prijs moest geven. Gelukkig vond ik weer een groep met een mix team waar ik toch nog mee kon liften. De klim trok lang door en het was heet vol in de zon, haha nu gaan klagen dat het te heet is. Bovenaan de klim na de derde verzorging was het in de groep rijden wat toch nog redelijk ging ondanks de zware benen. Het laatste gedeelte van de wedstrijd zat nog een pittige klim die ook nog lang door trok. Hier moest ik de groep laten gaan en kwam ik de laatste 5 km alleen. Bij de finish zat er nog een venijnige klim waar Kristel stond aan te moedigen. Deze nog vol opgereden en na 2.55 rolde ik Grafenhausen in. Vandaag 34 in mijn categorie en ik sta nu 33 in mijn klasse en 64e overall. Toch tevreden na een zware dag, met eindelijk mooi zomers weer.

Anton zat vanaf het begin mooi in de groep en kon ondanks de langzaam langlopende band, lang in de groep mee tot aan de tweede pauze. Na wat bij pompen ging de race volle bak verder om William terug te pakken. Dat lukte op een minuut na niet, maar was toch een goede dag met goede benen. Anton staat nu 30e in zijn klasse en 78 overall.

Roy startte vandaag helemaal achteraan en kon makkelijk naar voren rijden, naar de renners waar hij deze week al meer mee reed. Na lekker in de groep gereden te hebben ging het fout in een afdaling en kon hij de voorganger die viel niet ontwijken. De motivatie was weg en na een uitstapje naar de EHBO, kon hij wel verder. Daarna heeft hij toch nog goed gereden tot aan de finish, waar hij naar 3:21 aankwam.

Vanavond hadden we geen pasta party maar hebben we genoten van een heerlijke schnitzel met pommes. Heerlijk was het uitetentje gesponsord door de ouders van Kristel! Morgen nog een etappe, en wat voor een 90 km en 2400 hm. Daarna is het feesten.......

  • 2010-08-20_Trans_Schwarzwald_dag_6_1
  • 2010-08-20_Trans_Schwarzwald_dag_6_2
  • 2010-08-20_Trans_Schwarzwald_dag_6_3
  • 2010-08-20_Trans_Schwarzwald_dag_6_4
  • 2010-08-20_Trans_Schwarzwald_dag_6_5
  • 2010-08-20_Trans_Schwarzwald_dag_6_6