Schonach - Engen
Afstand: 99.6 km
Hoogtemeters: 1590 m
Tijd: 3:59:46
Uitslag Categorie: 35

Vandaag was het race day! 100 km met 1400 hm. Na het verkennen van de start klim was ik goed warm en wou ik met de start een goede groep opzoeken. Dit lukte aardig vanuit het tweede startvak. Al snel kwam ik bij het eerste mix team te rijden en de benen voelden goed aan na 4 dagen wedstrijd. Maar helaas ging het mis in de eerste afdaling, al na 2,5 km. Voor een lekke band, een gat dat te groot was om te worden gedicht door de notubes. Kon de fiets net niet houden en schoof nog onderuit in het gras. Bandje erin en patroon erin spuiten, dit ging niet super snel en ik baalde van de honderden renners die me voorbij kwamen. Het scheelde niet veel of ik lag laatste. Een lange inhaalrace kon toen beginnen. Overal volle bak rijden en mensen inhalen, want ze reden allemaal te langzaam. Dit gaf wel een goed gevoel en ik bleef van groep naar groep rijden. Dit ging goed maar koste erg veel kracht en in de lange afdaling na de eerste verzorging herstelde ik even in de groep. 

Ik bleef nog mensen inhalen vooral op de wat technischere stukken en de klimmen. Net voor de 2e verzorging sloot ik aan bij Roy. Ik reed eerst nog weg maar al snel kwam ik in een grote groep te rijden, waar Roy ook weer bij aanstoot. Het gedeelte erna was 15 km vlak en hier hadden we een renner op kop die het tempo erg hoog hield. Lekker in zijn wiel zitten zat er niet in, ik moest vol rijden om hem bij te houden. Tot aan km 75 ging het nog maar daarna was het op, het inhalen en het vele alleen rijden brak me op. De laatste 25 km was het dan ook afzien, afzien zoals ik nog niet had gedaan deze week. De klimmetjes die hierin zaten deden allemaal pijn, maar ja dat hoort erbij! 

Net binnen de 4 uur finishte ik vandaag, weer op een 35e plaats. Dit viel dus nog enigzins mee, en ik heb mijn positie in het klassement behouden, 33e. Heb helaas wel tijd verloren vandaag, had misschien wel een kwartier gescheeld als ik bij de groep was gebleven als ik niet lek had gereden. Helemaal leeg vandaag en de benen voelden ook erg zwaar na de etappe, morgen nog een kortere etappe en dan zaterdag al de laatste richting Feldberg.

Roy had gisteren knie in laten tapen en dat zorgde voor meer stabiliteit. Tot het moment dat ik aansloot bij Roy ging het goed, daarna probeerde hij nog een tijdje te volgen. Helaas zorgde een valpartij ervoor dat hij definitief moest lossen. De laatste 20 km waren daarna ook een lijdensweg. Roy zijn tijd was 4.04.

Anton zijn dag kon vanaf het begin niet meer kapot, zij fiets schakelde eindelijk na 5 dagen. In de eerste km was het zoeken naar een goede groep, want hij zat met een andere kop over kop te rijden. Bij de tweede pauze plaats kwam hij pas in een goede groep en hierin kon hij naar de finish rijden, om ze op het laatst toch nog eraf te rijden. Tijd was 3.55 en 29e in zijn klasse.

De beentjes beginnen bij ons allemaal pijn te doen. Verder is alles perfect geregeld. Organisatie is perfect, maar de pasta komt ons de nek uit, morgen wordt het frietjes met mayo, samen met Kristel en haar ouders. Bedankt voor het lezen en tot morgen.

  • 2010-08-19_Trans_Schwarzwald_dag_5_1
  • 2010-08-19_Trans_Schwarzwald_dag_5_2
  • 2010-08-19_Trans_Schwarzwald_dag_5_3
  • 2010-08-19_Trans_Schwarzwald_dag_5_4
  • 2010-08-19_Trans_Schwarzwald_dag_5_5