Bad Rippoldschau Schappbach - Schonach
Afstand: 73.0 km
Hoogtemeters: 2740 m
Tijd: 3:56:16
Uitslag Categorie: 35

Dag 4, over de helft zijn we. Het was vandaag een zware maar wel een leuke etappe ondanks het weer. Het regende weer eens voor de verandering. Ik startte vanmorgen in vak B en het eerste gedeelte was in de grote groep omlaag over het asfalt. Ik schoof gelijk naar voren om een beetje een goede positie te hebben voor de eerste klim. Eerst file rijden door de tunnel en daarna klimmen. Deze ging vrij aardig en ik zat lekker in een groep te rijden. De afdaling erna ging lekker hard en de km's vlogen voorbij. Bij de volgende klim, waar de meeste moesten lopen kon ik goed naar voren rijden en weer een paar plaatsen schuiven. Boven op was het in de groep rijden en klaar maken voor de afdaling naar de laatste lange klim. Het einde van de afdaling was erg leuk met een flink stuk omlaag over trappen. In het dorp volgde de 2e verzorging, die overigens super verzorgers zijn, snel bidon aangepakt en een banaan en verder. 

Hierna kwam het zwaarste gedeelte met een klim over trappen, veel trappen. Hier moest je overal lopen en dat viel toch wel zwaar, ik had daarna ook moeite om in het ritme te komen. Ik kon mijn positie goed houden in de klim en het laatste gedeelte van de rit was toch nog veel op en af en hier was het toch nog flink afzien. De laatste korte klimmetjes deden pijn maar het einde was in zicht. 

Helemaal nat en leeg gereden kwam ik na 3.56 over de finish, goed voor een 35e plaats in mijn klasse en 67 overall. Ik sta nu 34 in het klassement en hoop misschien nog wat te stijgen komende dagen. De benen voelen wel wat vermoeid maar ik voel me nog fit. Morgen een lange maar makkelijkere en vooral snelle etappe, zorgen voor een goede groep dus.

Anton had in het begin wat moeite over het gladde en natte asfalt, maar reed goed tot aan km 50 daarna was het 10 km afzien maar het laatste gedeelte herpakte hij zich en finishte in een tijd van 4:02. Een 31e plaats in zijn categorie en 79e overall. Goed voor een 30e plaats in het klassement.

Roy had een zware dag in een woord k.t! Na een tijdje met Anton gereden te hebben had hij bij de trappen veel last van zijn knie en was het op hangen en wurgen naar de finish in een tijd van 4:15. Roy heeft de knie in laten tapen en start morgen gewoon. Morgen komen Kristel en haar ouders om ons aan te moedigen! Morgen weer een nieuwe dag, hopelijk eens met zon!

  • 2010-08-18_Trans_Schwarzwald_dag_4_1
  • 2010-08-18_Trans_Schwarzwald_dag_4_2
  • 2010-08-18_Trans_Schwarzwald_dag_4_3
  • 2010-08-18_Trans_Schwarzwald_dag_4_4
  • 2010-08-18_Trans_Schwarzwald_dag_4_5