Bad Wildbad - Freudenstadt
Afstand: 76.0 km
Hoogtemeters: 2695 m
Tijd: 4:09:36
Uitslag Categorie: 35

Gelukkig, etappe 2 zit erop, 80 km en bijna 2500 hm. Het was vandaag een erg zware dag. Alle regen die ons gisteren bespaard is gebleven kwam er vandaag uit. Het begon al voor de start. De doelstelling voor vandaag was om weer het wiel op te zoeken van Daphny en Johan. Dit lukte erg goed aangezien ik vandaag samen met René op de eerste startrij stond :) , fijn als je in startvak A mag opstellen. Bij de start even doorgetrokken voor de camera ;) Hierna liet ik me snel terugzakken en kwam ik in een grote groep te rijden met o.a. Daphny en ook Eli Smeyers waar ik gisteren ook al mee reed. Tot aan 35 km kon ik volgen maar daarna was het een beetje op bij mij. 

Op een modder klim zat ik achter een paar renners die eraf moesten en daardoor verloor ik de aansluiting. Vanaf dat moment werd het een zware wedstrijd, het parcours was pittig en de regen maakte het er niet makkelijker op. Ik werd veel voorbij gereden en had het zwaar, klimmen liepen niet meer lekker en kreeg mijn hartslag niet omhoog. Vergeleken met gisteren was hij gemiddeld 14 slagen lager! Bij een bruggetje ging ik ook nog eens liggen omdat mijn voorwiel weg schoot. Het was echt afzien de laatste km's en ik was blij dat ik zonder een echte inzinking de finish kon halen. Na 4:09 ben ik gefinisht, 69 algemeen en 35 in mijn klasse. Toch nog tevreden maar wel veel geleden vandaag. Morgen gelukkig een kortere etappe van maar 56 km. 

Anton en Roy reden vandaag een hele tijd samen. Hun doelstelling, groepjes uitdunnen door kopwerk van Anton. Helaas was het finishen voor Roy niet meer mogelijk, zijn benen waren goed maar het materiaal (achter derrailleur) liet hem in de steek en moest door de organisatie terug worden gebracht. Helaas, hij kan morgen wel weer gewoon starten maar zonder in het eindklassement te worden opgenomen. Anton had het na het uitvallen van Roy zwaar maar hervond zich de laatste 20 km en kon na 4:28 finishen. Groetjes van het MTB Team Peel en Maas.

  • 2010-08-16_Trans_Schwarzwald_dag_2_1
  • 2010-08-16_Trans_Schwarzwald_dag_2_2
  • 2010-08-16_Trans_Schwarzwald_dag_2_3
  • 2010-08-16_Trans_Schwarzwald_dag_2_4
  • 2010-08-16_Trans_Schwarzwald_dag_2_5