Na enkele weken geen wedstrijd te hebben verreden, omdat er geen wedstrijden waren en Blerick zat ik in het buitenland, had ik vandaag weer zin in een uurtje knallen. De motivatie is goed de laatste weken, de Cape Epic komt steeds dichter bij en het trainen ervoor gaat lekker. Zo ook vandaag, samen met Anton zijn we namelijk al met de racefiets naar Landgraaf gereden voor wat extra trainingsuren.

Vandaag hadden we allebei ook een primeur, we stonden aan de start met ons nieuwe Unisign outfit voor de Cape Epic. Het Wildkamp tijdperk is dus voorgoed voorbij! Kijk voor de fotos van de nieuwe outfit op de site van Kristel of op mijn facebook pagina.

Dan naar de wedstrijd, ik wist echt niet waar ik zou staan na de laatste weken en zeker niet na al 3 uurtjes op de fiets te hebben gezeten. Vandaag gestart op de Giant, want ik verwachtte een modderfestijn, maar dat viel achteraf 100% mee. Het weertje was perfect! Al snel zat ik voorin de wedstrijd te rijden met David en Noud. Ik probeerde hun fijn te volgen en er niet tussen te gaan aangezien ze beiden nog in aanmerking komen voor klassementswinst. Twee rondes reden we met zijn drieën en daarna sloot Gerrit bij ons aan en nam gelijk de kop over. Hier begon ik het wat moeilijk te krijgen samen met Noud en David en Gerrit liepen enkele meters op ons uit. Echter de benen voelden goed aan vandaag, interval ging lekker en ik kon de hartslag goed hoog houden.
 
In de 5e ronde reed ik et Noud op een korte afstand van David en Gerrit en we zagen dat ze beiden onderuit gingen in een afdaling. David had materiaalpech en viel ver terug, maar Gerrit kon door. Ik kon de sprong naar Gerrit maken en Noud moest lossen. Zo reed ik dus samen met Gerrit voor de overwinning, niet dat het super makkelijk ging maar ik reed er wel. Drie rondes lang kon ik bij hem in het wiel blijven, en ik begon erin te geloven dat het wel eens een super uitslag zou kunnen worden, want achter ons bleef het gat gelijk.
 
Maar helaas, tijdens een afdaling tussen de voetbalvelden vloog mijn ketting voor van mijn tandwiel af. Aangezien ik met een tandwiel voor rijdt en deze beschermd wordt door een geleider, was het aardig wrikken om de ketting er weer terug op te krijgen. Een half minuutje later zat ik weer op de fiets, maar wel bijgehaald door Noud, Leon en Steven. Sorry voor mijn taalgebruik, maar ik was behoorlijk kwaad en vloekte even alles bij elkaar.
 
De achtervolging kon nu worden ingezet en ik zag de nummer 4 nog rijden en probeerde terug te komen. Dit lukte niet, want de ketting ging er nog een keer langs in de daarop volgende ronde. Echt balen dus, want ik zou nooit meer terug komen tot de kop van de wedstrijd. Met nog enkele rondes te gaan nog proberen de groep die achter me reed voor te blijven. Al werd het nog spannend in de laatste ronde toen de ketting er nog een keer af liep en ik nog eens alles op alles moest zetten om toch nog voor hen te finishen!
 
Uiteindelijk gefinisht op een 5e plaats vandaag. Balen van de pech, was dezelfde pech als in Nederweert, dus voor volgend seizoen wordt de geleider vervangen. Voor mij was dit de laatste wedstrijd van de wintercompetitie. Morgen vertrek ik naar Zweden voor het werk en zal daar 2 weken blijven. Hierdoor mis ik de finalewedstrijd in Reuver, alvast iedereen heel veel succes daar!
 
Langs deze weg wil ik even een bedankje plaatsen voor afgelopen seizoen. Kristel natuurlijk die bij alle wedstrijden aanwezig was om te fotograferen en natuurlijk aan te moedigen. Ook Theo Gelissen die trouw elke week aanwezig was en mij van foto’s heeft voorzien. Natuurlijk ook alle supporters die bij een of meerder wedstrijden aanwezig waren om mij en alle andere renners aan te moedigen. Alle renners bedankt voor de sportieve strijd en alle organisaties van wedstrijden en de wintercompetitie bedankt voor jullie inzet! Tot volgend seizoen.
 
Mijn volgende verslag zal even duren en zal te vinden zijn op mijn vernieuwde website, natuurlijk wel vertrouwd op www.williambeurskens.nl. Want nieuwe outfit betekent ook een nieuwe website. Komende 2 weken nog voor het werk weg en dan even flink duurtrainingen voor de Cape Epic, ik houd jullie op de hoogte!
  • 2012-01-15_Langraaf_1
  • 2012-01-15_Langraaf_2
  • 2012-01-15_Langraaf_3
  • 2012-01-15_Langraaf_4
  • 2012-01-15_Langraaf_5
  • 2012-01-15_Langraaf_6