Ja the year after, dat vond ik wel een mooie titel voor een korte terugblik van afgelopen jaar. En dan bedoel ik het jaar na de geweldige Cape Epic in Zuid Afrika in maart 2012. Geweldig was het zeker, want elke keer als ik de verhalen terug lees, de filmpjes en fotos terug kijk krijg ik weer zin in om terug te gaan! Volgende week gaan we de herinneringen nog eens ophalen tijdens de Dutch Cape Epic Day!

 

Na deze indrukwekkende wedstrijd in maart 2012 hebben eerst een mooie rondreis gemaakt door Zuid Afrika. Na deze trip was de motivatie weg om te trainen en ook om wedstrijden te rijden. Alle voorbereidingen voor de Cape Epic waren iets te veel van het goede geweest. In de zomerperiode heb ik ook maar 4 keer het nummer opgespeld voor een wedstrijd. Drie keer een XC wedstrijd en maar een marathon zegt genoeg dat de motivatie er niet was. Het was in de zomer meer fietsen dan trainen, want een echte drive heb ik niet gehad.

 

Dan de Fietssportief.nl Cup van 2012-2012, waar ik op een wedstrijd na elke week aan het vertrek stond. Zoals al eerder beschreven was de voorbereiding niet zoals hij zou moeten en dat was ook wel te merken aan de uitslagen. Met heel veel moeite kon ik in het seizoen 2 plaatsen bij de eerste 10 rijden. In Liessel en in Blerick was dit het geval. Bij de andere wedstrijden had ik het zwaar en was het wel elke week een leuk onderling gevecht in de achterhoede. Ook had ik dit seizoen nogal wat pech en met 3 keer een lekke band en een keer afgestapt door de kou en regen in Weert was dit een seizoen om snel te vergeten.

 

De laatste maanden stonden ook in het teken van samenwonen en klussen. Sinds Januari woon ik samen met Kristel in ons nieuwe huisje in Panningen en dit heeft natuurlijk de prioriteit gehad en zorgde ervoor dat er van fietsen niet meer veel terecht kwam. De afgelopen 4 weken ben ik ook nog naar Zwitserland geweest voor het werk dus kon ik de laatste weken alleen in het weekend fietsen. Komende weken ga ik de draad weer op pakken! Ik merk dat ik nog een lange weg te gaan heb maar ik heb er weer zin in, het weer wordt beter, de temperatuur hoger, het wordt weer langer licht dus laat de kilometers maar komen!

 

Er staat nog niets op de planning voor deze zomer, in ieder geval geen groot evenement. Zeker wil ik enkele marathons en wat wedstrijden rijden, maar vooral genieten van de geweldige sport. En natuurlijk ga ik er voor zorgen dat ik in Oktober weer fit ben voor de wintercompetitie!