Vorig jaar heb ik de streetrace in Melderslo gemist, maar dit jaar kon ik gelukkig deelnemen aan dit leuke, goed georganiseerde evenement in het kleine plaatsje Melderslo. De organisatie had een leuke ronde uitgezet met heel veel draaien en keren en voor het publiek genoeg plaatsen om de renners diverse keren te supporteren. Samen met Daan richting Melderslo gereden en na de ronde te hebben verkend wist ik dat het een hele lange intervaltraining ging worden.

 

 

Ik mocht als 5e opstellen en kon door een snelle start als 2e de eerste bocht door gaan. De hartslag vloog natuurlijk gelijk vol in het rood en de eerste rondes was erg aanpoten om de eerste groep van een man of 9 te volgen. 2 rondes ging dit dan ook waarna ik mijn snelle start en weinig intervalvermogen moest bekopen met enkele plaatsen verlies. De renners die me in haalden probeerde ik zo lang mogelijk te volgen, maar het duurde tot bijna halverwege de wedstrijd tot ik bij iemand uitkwam met bijna dezelfde snelheid. Dit was met collega Peter Nielen.

 

Peter was iets sterker en ik had moeite om zijn wiel te houden. Na elke bocht moest ik alles uit de kast halen om de aansluiting te houden. 2 rondjes kon ik het kopwerk overnemen en toen viel het tempo ook wat terug, waardoor ik iets kon herstellen. We bleven lang bij elkaar en ik wist als ik dit tot de laatste ronde vol kon houden ik eens kans had om Peter kon verslaan. Maar samen hebben we vaker samen gereden in een wedstrijd en Peter wist ook dat hij mij eerder moest lossen. Met nog twee rondes te gaan versnelde hij dan ook en kon ik het nog net bij houden, maar bij de volgende versnelling moest ik definitief lossen. De laatste ronde had ik voor en achter me niemand meer in de buurt en kon dan ook relatief rustig de wedstrijd uit rijden. Uiteindelijk ben ik gefinisht op een 14e plaats, en had weer eens wat prijzengeld vandaag!

 

Het was echt afzien vandaag, aangezien ik nog bijna geen wedstrijd ritme heb en nog bijna geen intervaltraining heb gedaan. De laatste tijd wel duurtraining en wat blokkentrainingen gedaan en een leuk trainingsweekend in Winterberg gehad. De motivatie is echter goed en ik heb alweer zin in komende wintercompetitie! Op 6 oktober starten we zoals gebruikelijk in Baarlo! 

 

 

Kristel was vandaag ook weer aanwezig om foto's te maken. Erg leuk is de laatste foto in de reeks met op de achtergrond Mika en Brian, de jongens van het team van Duchenne Heroes 2008! Bart en Dre gaan dit jaar weer Duchenne Heroes rijden met Team Mika en Brian, langs deze weg veel succes gewenst!

  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_1
  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_2
  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_3
  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_4
  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_5
  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_6
  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_7
  • 2013-08-17_streetrace_melderslo_8