Zoals elk jaar op de eerste zondag in oktober beginnen we met een heerlijk temperatuurtje en zonnetje aan de wintercompetitie in Baarlo. Altijd leuk om de andere renners weer te spreken! Om 13:20 uur stonden bijna 40 amateur renners weer te popelen om uurtje af te zien op het zware maar erg leuke rondje in het Kuukven.


Het opstellen was een beetje rommelig, normaal gaat het op klassement van afgelopen jaar maar dit jaar was er gekozen voor loting. Ik stond op ergens middenin en kon rond een 20e plaats de bossen in duiken, helaas niet als allereerste zoals vaker afgelopen jaren in Baarlo. De eerste ronde was het weer wennen, het hoge tempo, na elke bocht vol aanzetten en de korte klimmetjes die de hartslag snel doen laten stijgen. Dit moest ik dan ook een beetje bekopen na 2 rondes en ik viel wat plaatsen terug. Gelukkig kon ik mijn ritme snel terug pakken en ik kon langzaam wat renners terug pakken, veelal samen met Paul Evers. Het ging niet van harte en het was flink "harken" om het tempo vast te blijven houden. Halverwege de wedstrijd zat er een flinke groep voor ons en we probeerden er samen kop over kop naar toe te rijden.

 

Samen reden we langzaam naar de groep voor ons toe met daarin onder andere Anton. Ik kon het gaatje net dicht rijden aan sloot aan bij de 4 renners, Paul volgde op korte achterstand. Even herstellen dacht ik en dan schuiven in deze groep, want er waren nog maar 2 rondes te doen na doorkomst over start finish. Maar net op de klim voor de finish moest een renner voor me van de fiets af en hierdoor moest ik er ook vanaf. De twee renners ervoor waren gevlogen en zelf was ik uit het ritme en moest lossen in de groep. Nog alles geprobeerd om terug te komen maar ik kon Anton die net voor me reed niet meer bijhalen in de laatste rondes. De eerste wedstrijd van de Fietssportief.nl Cup finishte ik op een 16e plaats. Hiermee kijk ik toch tevreden terug, het is helaas niet de uitslag die ik graag wil rijden maar door de mindere training en weken weg voor het werk mag ik momenteel niet klagen. Het was in ieder geval een gezellige middag in Baarlo en er stonden veel toeschouwers langs de kant om aan te moedigen!


Kristel was er ook bij en heeft onderstaande foto's vandaag gemaakt! Volgende week geen wedstrijd, maar de week erna starten we in Brunssum.  

 

  • 2013-10-06_baarlo_1
  • 2013-10-06_baarlo_2
  • 2013-10-06_baarlo_3
  • 2013-10-06_baarlo_4
  • 2013-10-06_baarlo_5