Vandaag alweer de laatste wedstrijd van de Fietssportief.nl Cup en wel op een nieuw parcours in Overloon rondom het oorlogsmuseum. De ronde was er net zoals vorige week eentje die mag blijven in deze competitie. Een aantrekkelijke ronde voor zowel renner als publiek met veel draaien en keren en leuke korte klimmetjes en afdalingen.


De start ging gode ik kwam makkelijk weg, eigenlijk te makkelijk, want ik ging iets te hard voor de vorm momenteel. Hierdoor kwam ik mezelf voor de zoveelste keer dit seizoen weer eens tegen in de 2e ronde. Het duurde dan ook een tijdje voordat ik het ritme weer op kon pakken. Dit gebeurde pas echt toen ik wed bijgehaald door master Peter Nielen. Peter is een collega van mij dus die laat ik niet zomaar lopen, anders krijg ik dat morgen weer op het werk te horen ;). Ik kon dan ook 2,5 ronde bij hem in het wiel blijven hangen. Dit kwam dan ook wel van heel diep, maar ik haalde wel weer wat renners in die niet meer aansloten in mijn wiel.

Iets na halfweg koers moest ik Peter toch laten gaan en moest ik het laatste gedeelte proberen om mijn positie vast te houden. Dit lukt goed tot de laatste ronde, ik moest alleen een renner voor me laten gaan die nog net iets meer over had. Uiteindelijk op een 17e plaats gefinishd vandaag van de bijna 30 deelnemers. Dus toch beetje in de middenmoot vandaag en het seizoen met een tevreden gevoel afgesloten. Na de wedstrijd waren er nog de huldigingen van de klassementen.



Afgelopen 4 maanden heb ik aan alle 15 wedstrijden deel genomen met als beste resultaat een 6e plaats in Blerick, de resterende uitslagen waren niet echt noemenswaardig. Het was een moeilijk seizoen, maar ik heb er toch plezier in gehad en er geprobeerd het beste van te maken. Dit resulteerde dan ook in een 8e plaats in het algemeen klassement. Volgend seizoen zal ik niet alles rijden aangezien de Brasil Ride in deze periode valt, maar ik zal er zeker een paar mee gaan pikken.

Langs deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor weer een mooie wintercompetitie. Als eerste organisaties en vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat we elke week een wedstrijd konden rijden en natuurlijk ook alle deelnemers voor de gezelligheid en onderlinge strijd. Maar natuurlijk ook de supporters en lezers van mijn verslagen, deze hebben me er toch doorheen getrokken dit seizoen om toch elke week weer aan het vertrek te staan. Verder een speciaal bedankje aan Kristel voor de foto's die ze dit seizoen weer heeft gemaakt en hetzelfde geld voor Theo Gelissen.

  • 2014-02-02_overloon_1
  • 2014-02-02_overloon_2
  • 2014-02-02_overloon_3
  • 2014-02-02_overloon_4
  • 2014-02-02_overloon_5
  • 2014-02-02_overloon_6
  • 2014-02-02_overloon_7
  • 2014-02-02_overloon_8
  • 2014-02-02_overloon_9