Hemelvaartsdag staat bij mij al een aantal jaren in de agenda als de dag van Les Cimes de Waimes. Een leuke marathon in de Ardennen, die in het begin van het seizoen perfect is. Het is een technische ronde en met en lengte van 85 km met 1900 hoogtemeters redelijk goed te doen in het begin van het seizoen, vandaar dat hij dit jaar weer op de planning stond voor mij en Anton. Ook was het de eerste echte test met grotere wielen... 
 

 

Afgelopen maanden ben ik begonnen met de basis te leggen voor de zomer, om langzaam naar de Brasil Ride in oktober toe te werken. Veel rustige duurtrainingen en uren in de sportschool heb ik dan ook gehad, zonder echte intensief te trainen en wedstrijden te rijden (op een WVAN wedstrijd na). Les Cimes de Waimes was dan ook de eerste echte wedstrijd en ik had er erg veel zin in. Het weer was in de Ardennen perfect, waar het in Nederland de week ervoor veel had geregend lag het er voor Ardennen begrippen super droog bij. Mijn doel vandaag was om de 85 km constant te rijden, in ieder geval niet halverwege al helemaal leeg te zijn. 


Ik mocht starten in de tweede groep en heb gelijk naar mijn eigen tempo gezocht. Dit had ik vrij snel te pakken, maar al redelijk snel werd het ritme verstoord, omdat er opstoppingen waren. Er waren in het begin te veel renners op een hoopje die over een single track moesten en dit zorgde voor deze opstoppingen. Dit duurde een tijdje een daarna kon het in ieder geval wel door rijden. Ondertussen kwam ik samen te rijden met Peter Nielen, die in hetzelfde vak achteraan was gestart. Anton, moest 2 startvakken later starten, dus die heb ik helaas de hele wedstrijd niet gezien. Samen met Peter kon ik een tijdje rijden tot halverwege de wedstrijd, daarna liep ik langzaam op hem uit. De benen voelden goed aan en ik kon tempo vast houden zoals ik van tevoren had voorgenomen. Verder weer genoten van de mooie singletracks die ze ons altijd voor schotelen in Waimes en ook het publiek, met name op de skipiste van Ovifat.

Vandaag reed ik dus de eerste keer op 27,5" wielen en ik baal ervan dat ik dat niet eerder heb gedaan met deze fiets. Ik heb namelijk in de Cannondale nieuwe 27,5" wielen gezet en dit beviel perfect. Zeker op het zeer hobbelige parcours (lees: wortels, wortels en nog eens wortels) was het een genot op de fully met de grote(re) wielen. De laatste kilometers van de marathon bleven lekker gaan en ik kwam nog redelijk fit de finish over. Achteraf misschien niet alles gegeven, maar voor de eerste marathon van het seizoen tevreden. Met een tijd van 4:45:06 was ik 155e overall. Geen super uitslag, maar gezien de trainingsintensiteit een te verwachten uitslag.  


Pinkstermaandag staat de volgende marathon op het programma namelijk de Ardennes Trophy in Theux. 


  • 2014_05_29_waimes_1
  • 2014_05_29_waimes_2