Na 9 jaar een Amateur licentie te hebben gehad bij de KNWU, heb ik dit jaar voor het eerste een licentie in de categorie Masters 30+. En aangezien vandaag in Sittard mijn eerste nationale wedstrijd van het seizoen was, mocht ik dus debuteren bij de masters. Sittard is nationaal bij de KNWU een nieuw wedstrijd, maar zelf heb ik tijdens eerdere wintercompetities al 3 keer gereden op het parcours rond de Watersley, maar dat is ondertussen al 10 jaar geleden.

 

De ronde is een echte mountainbike ronde, waar wel wat van je conditie en techniek wordt gevraagd, zeker door de regenval van de dagen ervoor. Tijdens de wedstrijd was het gelukkig droog, maar de ondergrond was nog erg modderig en dit maakte het niet mogelijk om overal te fietsen, het leek af en toe op veldrijden. Sommige klimmetjes konden niet gefietst worden en bij enkele andere was lopen gewoon sneller. De Scalpel met de 27.5'' wielen voldeed perfect op deze ronde. Ik had er ontzettend veel zin in, zeker na de goede streetrace van afgelopen woensdag. 


De startklim was over asfalt en ik reed gelijk volle bak omhoog om een goede positie in te nemen. Dit ging erg goed en ik had het idee dat ik nog verder naar voren kon. Ik zal rond een 10e plaats de eerste stukken in het bos zijn opgereden en ik kon de mannen voor me volgen. Al had ik het zwaar op de vlakkere stukken van de ronde. Op de technische stukken, die er veelal modderig bij lagen, kon ik het verschil maken ten opzichte van de andere renners. Hier merk ik dat mijn techniek meer dan bovengemiddeld is, want er waren wat renners aan het prutsen op de fiets. Hier kon ik fijn wat plaatsen goed maken, of wat uitlopen op de achtervolgers. Het scheelt natuurlijk wat dat wij Limburgers de rondjes een beetje gewend zijn in de modder van Zuid Limburg tijdens alle wintercompetities en dit was ook in mijn voordeel vandaag. De posities waren veelal verdeeld en ik reed rond een 11e plaats met 1 renner voor me en 2 vlak achter me.
 

De gemiddelde snelheid lag vandaag niet hoog, ongeveer 12 km/u, wat aangeeft dat het een erg zware wedstrijd was, met weinig snelheid. Halfweg koers voelde ik me nog erg sterk en probeerde ik een versnelling te plaatsen naar Martijn Roelofs voor me. Dit lukte en ik kon bij hem in het wiel komen, maar achter me sloten Stijn Boek en Bas Theys ook weer aan en we reden zo met 4 bij elkaar. De posities wisselden een paar keer, zeker op de technische stukken als er iemand van de fiets moest. 

In de laatste ronde was het een beetje op bij mij, ik was goed diep gegaan en merkte dat ik ze moest laten gaan. Bas was weg gereden en Martijn reed net voor me. Dit terwijl ik weer bij Stijn weg was gelopen, nadat hij me eerste terug had gebracht tot bij Martijn. Zo eindigde de wedstrijd ook en finishte ik op een 12e plaats. Eerste keer bij de Masters 30+ en mee doen voor de 10 plaats, daar kan ik natuurlijk niets anders als tevreden mee zijn. Na afloop kreeg ik dan ook enkele complimenten voor de sterk gereden wedstrijd en dat voelt natuurlijk altijd goed. Het fietsen gaat ook lekker de laatste tijd, ik voel me fris en heb er zin in en dat het resulteert in leuke uitslagen dat maakt het natuurlijk helemaal mooi.


Vandaag geen foto's althans nog niet. Iedereen bedankt voor d support, volgende week zaterdag volgende wedstrijd in Landgraaf om 15:30........