De streetrace in Baarlo, altijd een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd met ook altijd goed weer. De trainingsarbeid is de laatste weken iets opgeschroefd en gelukkig betaalde zicht dit gisteren ook uit, of was het de heerlijke spagetti bij Daan en Ella van tevoren......

Kortom ik had er zin in, maar nog niet het vertrouwen dat ik wat in te brengen had vandaag, aangezien het de eerste wedstrijd van een uur was dit zomerseizoen en er veel sterke renners aan de start stonden. Ook was er weer genoeg publiek en stond Kristel weer langs de kant voor wat foto's wat zorgde voor nog meer motivatie! Door de vroege inschrijving mocht ik starten op de eerste rij, met Daan Bongers, Eric Hegger, Leon Crienen en Bas Peeters. Mijn plan was hard starten om in de eerste ronde alle opstoppingen te ontwijken en daarna mijn eigen tempo rijden. En goede start was dit jaar echt nodig, de ronde was ten opzichte van voorgaande jaren iets veranderd, nu waren echt alle rechte stukken behalve start/finish eruit en was het heel veel draaien en keren met veel kunstmatige hindernissen (drop off, trailers, pallets, wasbord enz)

De start ging perfect, ik reed als derde de eerste bocht door achter Noud en Daan en kon fijn in hun wiel zitten. De eerste ronde kwam ik zo goed door en alleen Bas Peeters kwam me voorbij. De benen voelden vandaag erg fris en ik merkte dat ik het hoge tempo goed kon rijden. In de tweede ronde ging ik Noud nog voorbij en reed ik nog even derde. maar niet veel later kwamen de echte kanonnen toch voorbij. Dit had ik ook wel verwacht, maar gebeurde al later dan ik had ingecalculeerd.   

In de volgende rondes moest ik toch een paar renners voorbij laten, maar ik kon het tempo wel vast houden. Zo kwam ik ook langzaam bij renners te rijden die hetzelfde tempo reden en dit was weer eens Peter Nielen en ook Noud. Peter begon toch langzaam uit te lopen en ik probeerde alles om zijn wiel te houden, want achter me kwamen Noud, Wilco, Harrie en Guus steeds dichter bij. Met nog enkele rondes te gaan werd er ook een groep gevormd mt deze achtervolgers, maar ik bleef in eerste of 2e positie rijden, want inhalen was niet erg makkelijk op deze ronde. 

Wilco bepaalde de laatste rondes het tempo en achter me zat Harrie aan te dringen om voorbij te gaan. Ik had gelukkig nog wat over en kon op de laatste stukken voor de finish Wilco nog even voorbij steken en zo de hele groep voor blijven en finishen op een 11e plaats. Mooi wat prijzengeld verdiend om erna in het cafe een biertje van te nuttigen met de supporters! Super tevreden met dit resultaat en ik heb ook zin in de komende wedstrijden in Sittard en Landgraaf. 
 

  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_1
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_2
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_3
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_4
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_5
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_6
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_7
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_8
  • 2014-06-25_streetrace_baarlo_9