Vandaag stond er weer een nationale wedstrijd op het programma en wel in Landgraaf. Deze mooie wedstrijd bevat alles wat een wedstrijd moet hebben, zowel rechte stukken en kort draaien en keren wat we wel gewend zijn. Maar hier in Landgraaf komt het echte klimwerk ook aan bod, net zoals mooie glooiende afdalingen, wortelafdalingen en steile stukken. Maar het mooiste vind ik wel de switchbacks, zowel omhoog als omlaag.  

 

De start zou eigenlijk om 15:30 zijn, maar door het laat binnenkomen van de categorie voor ons werd deze uitgesteld tot 15:50. Het weer was perfect en de ondergrond was kurkdroog, dit had ik niet verwacht want de voorspellingen waren regen en hiervoor had ik uit voorzorg de Giant ook bij. Helaas de ronde niet compleet kunnen verkennen, maar ik ken de omgeving rondom SnowWorld wel van eerdere edities en ook van de wintercompetitie, dus dat verkennen deed ik wel in de eerste ronde. De ronde was wel veranderd tov vorig jaar, want de lange klim langs de skihelling was eruit, iets met een vergunning. Maar ze hadden er een mooie uitdagende ronde van gemaakt, als het ware een mix tussen de nationale ronde van vorig jaar en de ronde van de wintercompetitie. 

 

Ik mocht als allerlaatste opstellen in een deelnemersveld van net geen 30 Masters 30+. De start ging hard en kon wat plaatsen goed maken, want boven op de berg lag ik 17e volgens Kristel. Zij was er vandaag ook weer bij om me aan te moedigen en foto's te maken. Echter ik was iets te hard gestart en moest toch wat renners laten gaan bij de eerste doorkomst. Vooral op de verbindingslus van de lange trappen naar de start bij het Sport en Leisure park had ik het moeilijk en kon ik merken dat ik komende weken nog wat moet gaan werken aan de snelheid.

 

Van tevoren wist ik dat we 90 minuten moesten rijden, dus een beetje doseren was wel van belang. In de 2e en 3e ronde had ik het moeilijker, het klimmen liep niet en het was ondertussen ook heet geworden vol in de zon. Gelukkig zaten er ook genoeg stukken in waar het op techniek aan kwam en hier kon ik toch proberen het ritme terug te pakken. Dit begon halverwege de wedstrijd ook terug te komen, maar het bleef zwaar op deze pittige ronde. Zeker de klim langs Snow World aan de achterzijde hakte er elke ronde hard in. 

 

Met nog 2 rondes te gaan even een gelletje erin gegooid en toen begon het beter te lopen voor mijn gevoel. Ondertussen was ik terug gekomen bij Jesse Beurskens en ik merkte dat ik nog wat over had. Zo kon ik de laatste ronde nog weg rijden bij hem en als 17e finishen. Voor mij een tevreden afsluiting van 3 wedstrijden in anderhalve week. Komende weken gaat de nadruk weer liggen op het duurwerk, dus uren maken op weg naar de Brasil Ride. 

  • 2014-07-05_landgraaf_1
  • 2014-07-05_landgraaf_2
  • 2014-07-05_landgraaf_3
  • 2014-07-05_landgraaf_4
  • 2014-07-05_landgraaf_5
  • 2014-07-05_landgraaf_6