Dit jaar stond ik toch met een ander gevoel aan de start van de Jos Feron Wintercompetitie dan voorgaande jaren. Meestal was ik klaar om het hele seizoen te rijden en voor het klassement te gaan, maar dit jaar staat oktober in het teken van de Brasil Ride. De wedstrijd in Baarlo was dan ook niet meer als de laatste intensieve training voordat de reis kon beginnen. Kristel was er ook weer bij voor de foto's. 


Vandaag stond ik aan de start op de Giant, aangezien de Cannondale na de modder van de Bart Brentjens Challenge groot onderhoud heeft gehad en momenteel geheel klaar is voor de Brasil Ride. Beetje wennen natuurlijk, kleine wielen, smal stuur en v-brakes, maar dat ging vroeger ook dus waarom nu niet! Er stonden meer als 40 renners aan het vertrek en de loting had besloten dat ik op de eerste rij mocht staan, niet verkeerd dus. De ronde was hetzelfde als voorgaande jaren en lag er weer perfect bij, de omstandigheden waren ook perfect, ik was allang blij dat het niet zo'n modder was als vorige week. 

 

Ik kon fijn voorin starten en de eerste ronde kwam ik als 6e door, maar ik kon merken dat ik de korte felle inspanningen niet meer echt gewend was door het vele duurwerk van afgelopen maanden. Dit had dan ook even nodig voordat de diesel op gang kwam. Ondertussen had ik wat plaatsen verloren en vormde er zich een groep met o.a. Lex en Redney. Ik merkte dat ik wat over had en kon het kopwerk voor mijn rekening nemen, zeker op de korte klimmetjes, maar alleen kon ik niet weg rijden. Ik maakte nog een domme stuurfout, door lang het pad te komen waardoor ik de meeste renners van de groep voorbij zag komen, maar al snel kon ik toch weer naar voren rijden. 
 

Halverwege de wedstrijd sloot Harry Rasing aan in de grote groep en werkte zich naar voren. Hij had een slechte start en was zich naar voren aan het rijden, voor mij het ideale treintje om te volgen. Het ging hard en samen liepen we uit op de groep, Harry met het kopwerk en ik in zijn wiel. Overnemen ging echt niet, ik moest zelfs af en toe een gaatje laten, wat ik met veel moeite weer dicht kon rijden. We haalden Carlo Porco nog samen in en hier liepen we weer bij uit. Het ging goed, ik voelde me sterk vandaag, ik kon volgen tot aan de laatste ronde en we reden de toptien binnen. Harry, vorige week nog 4e op het NK marathon, had nog wat over en kon op het korte klimmetje in de losse zand een gaatje slaan, want ik moest van de fiets af, het beste was er vanaf voor vandaag. Dit gaf hij ook niet meer af en ik reed de wedstrijd achter hem uit, want achter me was geen gevaar. 

 

Na een uur wedstrijd finishte ik op een 8e plaats, zeer tevreden vandaag en het zit wel goed met de conditie! Na en ook voor de wedstrijd van veel renners en supporters de succes wensen ontvangen voor volgende week, want ja dan staat het hoofddoel van dit seizoen op het programma. Iedereen bedankt hiervoor. 
 

Donderdag vertrekken Anton en ik naar Salvador om zondag te starten aan de Brasil Ride. In totaal 7 dagen wedstrijd mountainbiken met 600 km en 14000 hm. We proberen elke dag een verslag te plaatsen op deze website, dus jullie kunnen ons in de gaten houden (mits er een goede WiFi verbinding aanwezig is). Houdt er wel rekening mee dat het daar 5 uur vroeger is. We hebben er in ieder geval zin in en zijn er klaar voor! 

 

  • 2014-10-12_baarlo1
  • 2014-10-12_baarlo2
  • 2014-10-12_baarlo3
  • 2014-10-12_baarlo4
  • 2014-10-12_baarlo5
  • 2014-10-12_baarlo6