143.4 km   2854 hm   
8:17:24  
Daguitslag  38  



Na de monster etappe van afgelopen maandag, stond er vandaag een bijna net zo lange rit op het programma. Iets korter en minder hoogtemeters en gelukkig iets lager wat betreft de temperatuur want het was tot aan het middaguur bewolkt. Maar wat heb ik geleden vandaag.

 
 
Het begon vanmorgen al met enkele bezoeken aan het toilet, nooit een goed teken zo voor een wedstrijd,  maar evengoed starten en er het beste van zien te maken.
 
De route vandaag was veelal over zand- en schotterwegen over een continu glooiend terrein. We reden lekker het dorp uit om 6 uur, maar na enkele kilometers merkte ik dat de vloeibare latex uit de achterband spoot. Gelukkig hadden we een reparatiesetje bij, even snel een plug erin proppen, schudden met band, wat druk erbij en weer verder. De eerste 40 km tot aan de verzorging gingen goed, de volgende 40 gingen al moeizamer, ik begon last van de maag/buik te krijgen en voelde mijn energie level zakken. We konden wel blijven rijden, maar met het tempo iets lager. 
 
Bij de 2e verzorging hebben we alle voorraden weer goed aangevuld. Tot aan hier kon ik nog wel eten en drinken, maar wat later moest ik toch echt even de bosjes opzoeken. Hierna was het vechten voor elke meter die ik af moesten leggen. Hartslag ging niet meer boven de 135 en dan zakt het tempo wel wat. Anton was er gelukkig wel goed aan en op een bezoek aan de bosjes na heeft hij nergens last van gehad. We zagen vandaag veel renners langs de kant, er is een beetje een gebrek aan hygiëne op sommige punten in het camp en dit zal er wel mee te maken hebben.
 
De kilometers die volgden waren ook de zwaarste van de rit, veel afzien was het. De laatste klim was er nog een van 5 km en hier konden we de schade nog enigszins beperken. De laatste 30 kilometers waren wat vlakker eerst over zandwegen en daarna asfalt richting Mucugê. Hier heeft Anton al het kopwerk gedaan en hebben we het als team toch tot aan de finish gehaald. Thanx teamgenoot! Dit viel nog niet mee met de wind die meestal tegen was en het eten ook niet meer ging en dan zijn 50 km best veel.
 
Na ongeveer 8:15 uur kwamen we binnen, ik helemaal compleet leeg gereden en Anton nog redelijk fris. Heeft toch een kwartier geduurd voordat ik weer beetje bijgekomen was. Foto zegt genoeg denk ik. Verder nog een foto samen met Leon van der Schoor en Rob Wijnbergen, het andere Nederlandse team waar we deze week mee hebben beleefd! Nu proberen te herstellen en morgen nog een keertje de fiets op! Ondertussen staan we 30e in het klassement en dit hopen we morgen vast te houden. Het wordt een korte rit maar wel technisch, hopelijk dat we er allebei beter aan zijn en dan moet dit geen probleem zijn. 




  • 2014-10-22_etappe_6_1
  • 2014-10-22_etappe_6_2
  • 2014-10-22_etappe_6_3
  • 2014-10-24_etappe_6