Afgelopen maanden heb ik de fiets regelmatig omgeruild voor de renschoenen in voorbereiding op 22 maart 2015, de Venloop. De overwinning tijdens de Run MTB Run in Helden heeft met goed gedaan en ik hoopte vandaag ook en leuke tijd te lopen op de 10 km. De omstandigheden waren goed, beetje frisjes, maar perfect om te lopen in korte broek en shirtje. Om 12:15 stond ik aan de start, natuurlijk in Unisign outfit, gezien de deelname aan de Business run.

 

Ik stond in het eerste startvak en stond eigenlijk helemaal vooraan, misschien 20 renners voor me. Echt mooi om te zien, iedereen de vinger op de stopwatch en na het startschot volle bak vertrekken. Echt geweldig om de eerste meters over de parade te lopen met al die aanmoedigingen. Heerlijk zo vooraan starten, geen gedrang en direct eigen tempo. Ik probeerde gelijk een goed tempo te vinden en dat lukte, in de buurt van de eerste dame, Jolanda Verstraten.  Ze liep een constant tempo en ik kon haar 4 km volgen, daarna moest ik haar enkele meters laten gaan. Gelukkig kon ik met de volgende groep over rennen en bij de doorkomst halverwege lag ik ruim onder mijn ten doel gestelde tijd van 40 minuten. De eerste 5 km rende ik in 19:23, met een klein beetje verval zou dit dus goed komen. Het ging lekker, ik kon het tempo redelijk vast houden, al moest ik enkele plaatsen afstaan.


In de voorbereiding heb ik nog geen enkele keer de 10 kilometer aan getikt, dus ik was benieuwd of ik het tot aan het eind vol kon houden. De kilometers werden zwaarder en het was alles eruit halen in de laatste 3 km. Toch weinig verval en met het opgaan van de parade probeerde ik er nog eens een sprint uit te persen, wat nog wel lukte maar van heel diep moest komen. Maar met zo'n publiek, rijen dik langs de kant, daar ga je echt van vliegen, dan voel je ineens niets meer. Ik kon nog 2 man inhalen op de parade en na 39:17 kwam ik over de finish. in ieder geval alles gegeven wat ik had en een tijd gelopen waar ik zeer tevreden mee ben. Alle supporters bedankt, met name Jac voor de assistentie!

 

De uitslag was ook erg goed, 44e van de 5205 deelnemers en 25e in mijn categorie van de 996 senioren mannen. Dan mag ik als mountainbiker natuurlijk niet klagen! Nu gaan de loopschoenen weer fijn in de kast, het mooie weer komt er hopelijk aan en de kilometers op de fiets moeten weer gemaakt worden. Het programma voor het Mountainbiken staat ook weer online, zie programma 2015. Dit jaar eens een nieuwe discipline voor mij, namelijk een 24 uur race...... kortom gas erop en trainen! 

Foto van Kristel Peeters

  • 2015-03-22_venloop1
  • 2015-03-22_venloop2
  • 2015-03-22_venloop3