Yes, mijn allereerste overwinning is binnen, niet met mountainbiken, maar met een andere discipline namelijk de duathlon. Vandaag stond ik aan het vertrek tijdens de Run MTB Run van Rundje Koeberg in Helden. Lekker dicht in de buurt, perfect lenteweer, goede organisatie, mooi parcours, goede benen en een overwinning, kortom een super dag!

 

 

De laatste weken heb ik een gedeelte van mijn trainingen gedaan met hardlopen, als voorbereiding op de Venloop 10 km. Deze wedstrijd vandaag, met 5 km hardlopen, 20 km mountainbiken en nog eens 2.5 km hardlopen was dan ook een goede training voor de Venloop. Maar stiekem hoopte ik ook op een leuke uitslag vandaag. De start was om 10 uur en ik kon met de 5 beste renners mee de eerste loopronde die grotendeels onverhard was, even een beetje af tasten en dan het juiste tempo zoeken. Dit ging lekker en de eerste loopronde ging in iets meer dan 11 minuten gevolgd door een ronde van 11:30 minuten, een klein beetje verval, maar rennen is niet mijn allersterkste punt. 

 

Ik kwam als 7e renner algemeen en 3e bij de individuele deelnemers bij de wisselzone aan. Bij de duo's bestaat een team uit een renner en een fietser en kunnen ze gelijk door, voor de solo is het even snel de loopschoenen wisselen voor de fietsschoenen, helm op en de fiets op. Dit ging me goed af en zat binnen een minuut op de fiets voor 8 rondjes van 2.5 km. De organisatie had er een leuk rondje van gemaakt met per ronde 3 klimmen en en enkele leuke stukken door en op het bos rondom de Koeberg. De eerste ronde van het fietsen was een beetje raar, ik kreeg de koppositie bij de solo deelnemers vrij snel te pakken, omdat er enkele renners fout waren gereden omdat er was gesaboteerd met de lintjes. Aangezien ik had verkend heb ik er geen last van gehad en kon ik gewoon de ronde rijden zoals het moest.

 

Ik reed een tijdje met Peter Nielen, die bij de duo's mee deed maar dat ging me na anderhalve ronde toch te hard en ik ging eigen tempo rijden. Dit bleef erg constant terug gekeken naar de rondetijden 6:06, 6:05, 6:10, 6:12, 6:11, 6:10, 6:10, 6:04. Het was af en toe een beetje uitkijken met zoveel verschillende renners op de ronde en het verschil in snelheid, maar buiten enkele korte opstoppingen ging het fietsen perfect. De benen voelden goed vandaag en mede doordat ik op de eerste plaats bij de solo reed kon ik blijven gaan, dit geeft je toch net iets extra. Het gat naar de nummer twee, Leander Laurijssens, zag ik elke ronde gelijk blijven of zelfs iets groter worden en dit gat zou voor het lopen groot genoeg zijn om te kunnen winnen. Ook zag ik dat Anton op plaats drie reed en dat zou toch wel mooi zijn samen op het podium...

 

Na 50 minuten fietsen (4e tijd algemeen en 1e bij de solo) was het nog een keer wisselen en daarna nog de laatste 2.5 km. Deze kilometers heb ik gevoeld en wat deden ze pijn. Ik had al vaker van mensen gehoord dat de laatste wissel en dan lopen erg moeilijk is en dat heb ik ook gemerkt. De benen voelden raar aan, een beetje alsof je niet de complete controle hebt. Tempo houden was moeilijk en het ging echt niet meer van harte. De ronde duurde dan ook meer dan 12 minuten, maar gelukkig kon ik mijn voorsprong net vast houden en na 1:25:38 kwam ik winnend over de finish.

 

Wat een heerlijk gevoel om een overwinning te pakken, bij het mountainbiken is het me nooit gelukt en nu met een andere discipline is het gelijk de eerste wedstrijd raak! Ik heb in ieder geval genoten van het evenement, een echte aanrader. Leander Laurijssens werd 2e op 23 sec en Anton volgde op 4:23 en maakte het podium compleet. Zo kon ik fijn naar huis met een cadeaubon en een mooi bosje bloemen. Bedankt voor alle aanmoedigingen en nu op naar de Venloop... Foto's zijn gemaakt door Wil Nijssen van de mede organiserende vereniging MTB Baarlo

  • 2015-03-08_rundjekoeberg_1
  • 2015-03-08_rundjekoeberg_22
  • 2015-03-08_rundjekoeberg_3
  • 2015-03-08_rundjekoeberg_4