Na mijn overwinning tijdens de 24 uurs race Bike Festival Brabant ben ik niet meer veel aan trainen toe gekomen. De maandag erop gelijk naar India gevlogen voor het werk voor twee weken en aansluitend weekje Duitsland. 4 keer op de fiets gezeten, maar dat was meer herstel training als wat anders. Hierdoor waren de verwachtingen niet al te hoog voor vandaag, zeker niet nadat ik me vermoeid voelde afgelopen week. Maar toch wel zin in een weekendje Zoetermeer samen met Daan Bongers.

 

Onder erg goede omstandigheden mochten we starten om 15:45 op de schitterende ronde rondom Snowworld. Deze ronde is erg zwaar veel klimwerk, kort en fel, technisch en wat langere vals plat klimmen. Dit natuurlijk gevolgd door leuke en snelle afdalingen en een rock garden. Al met al samen een ronde waar bijna geen herstel zit en waar de conditie goed moet zijn wil je goed voorin eindigen. Mijn start was goed, vanaf de 2e rij, zelf even virtueel op het podium gestaan toen ik even 3e lag. Maar dit duurde niet lang, het ontbrak vandaag aan power, explosiviteit en op het laatste de wil om door te blijven gaan en af te zien. 


Over het verloop van de wedstrijd kan ik vandaag dan ook erg kort zijn, ik reed redelijk constant het eerste uur rond een 18e plaats, maar moest in het laatste half uur toch nog wat plaatsen prijs geven en werd zo 20e vandaag. De klimmetjes liepen gewoon niet zoals dat normaal zou moeten gaan, dus helaas. Natuurlijk niet tevreden met het resultaat, het zit niet altijd mee. Ondanks het afzien toch genoten van de zware maar erg leuke ronde. En natuurlijk een gezellig weekend Zoetermeer / Scheveningen gehad met Daan, die 10e werd. 
 

Komende weken behalve de marathon in Neustadt an der Weinstrasse niets op de planning staan, misschien dat ik toch nog wat ga rijden, maar dat beslis ik dan op het laatste moment. 

  • 2015-07-18_zoetermeer_1