Een lekker fris temperatuurtje, een herfst zonnetje, frisse benen, een Cannondale 27,5", een snelle leuke omloop, 16 renners, publiek dat je aanmoedigt en zin om lekker een uur te knallen. Met al deze ingrediënten aanwezig kan de de zondagmiddag niet stuk. En zo was het ook in Beegden.

Vandaag een goede wedstrijd gereden, want de laatste weken zit er weer iets meer regelmaat en ritme in de trainingen en met wat wedstrijd ritme erbij kon ik vandaag een sterke wedstrijd rijden. Met de start kon ik net mee, de eerste ronde was de kopgroep nog groot met ongeveer 8 man. Maar al snel viel net voor me het gat en reed ik samen met Jacques Cox. We konden fijn samenwerken, voor ons liepen ze steeds verder uit en achter sloten diverse andere renners aan. Een tijdje samen met Jacques en Berto van Dam gereden voor de 7e plaats en we wisselden de koppositie vaak af. Achter ons 3 kwamen Frank Lamber en Jos Jacobs langzaam aansluiten en werd de groep groter. 

Precies halverwege de wedstrijd kwam de koploper van de Masters voorbij, Stephan Lotz. Ik zat al de hele tijd voorin te rijden in onze groep en had nog wel iets over en had mijn plannetje al klaar, het wiel pakken van Stephan en dat niet meer los laten wat er ook gebeurd. Dit ging ook perfect, ik kon zijn wiel houden, maar ow ow wat moest ik diep gaan. Omdat ik de enige was die van de groep Stephan kon volgen liep ik al snel uit op de groep. Voor me was er niets meer te winnen, maar achter me des te meer te verliezen. 

Het deed pijn, ik kraakte enkele keren, maar kon toch elke keer de aansluiting houden bij hem. De Masters rijden altijd 10 minuten korter dan de Amateurs, dus wist ik dat ik de laatste ronde alleen moest overleven om de grote achtervolgende groep voor me te houden. Dit was geen probleem want het gat was een minuut bij het ingaan van de laatste ronde. Dit koste me wel veel moeite, maar ik hield het vol en kon ze 7e worden vandaag. Super tevreden en echt het maximaal haalbare voor vandaag. Thanx aan alle supporters en ook aan Stephan ;)

Foto's van vandaag zijn van Eric Korenblik, Theo Gelissen en Janine!

 

  • 2016-11-27_Beegden_1
  • 2016-11-27_Beegden_2
  • 2016-11-27_Beegden_3
  • 2016-11-27_Beegden_4
  • 2016-11-27_Beegden_5
  • 2016-11-27_Beegden_6
  • 2016-11-27_Beegden_7
  • 2016-11-27_Beegden_8