Vandaag heb ik mijn laatste wedstrijd gereden voor het Univega Pro Cycling Team. Het mountainbiketeam stopt ermee op deze manier dus komende week wordt de Univega Summit Expert 29" jammer genoeg ingeleverd! Vandaag stonden we in Meijel aan de start voor de 8e wedstrijd uit de serie van de Jos Feron Competitie. 

Ik had er zin in vandaag en wilde nog even proberen een mooie uitslag te rijden de laatste keer voor Univega. We starten met 14 renners, niet erg veel maar de storm en regen van de afgelopen nacht hebben wat renners thuis gelaten blijkbaar. Eenmaal aangekomen in Meijel was de ronde droog en goed te rijden, er zaten nieuwe stukken van de nieuwe MTB route. Dit liep nog niet echt lekker, maar dat heeft tijd nodig en is in ieder geval weer een aanwinst voor te trainen in de omgeving. De start ging als een speer bij mij, op de tweede startrij had ik me achter Edwin Arts opgesteld en kon gelijk met hem mee als 2e het veld in. Dat voelde als vanouds, want de start was altijd wel een sterk punt van me. Dat ik erna terug ging vallen wist ik zeker, maar dat maakte me niet uit vandaag. 

In de eerste ronde kwam ik als 5e door en merkte dat het veel moeite koste om het tempo hoog te houden. Hierdoor viel ik wat terug en probeerde samen met Frank Lamber te rijden, wat maar een ronde lukte. De ronde erna zat ik eigenlijk alleen, voor me reden Frank en Ike bij me weg en achter me kwam Rene Scherder langzaam in mijn wiel. Iets na halfweg de wedstrijd sloot hij bij me aan en reden we de rest van de wedstrijd samen uit. Samen werkten we de rondjes af en probeerden af toe mee te gaan met de eerste paar masters die ons inhaalden. In de laatste ronde probeerde in vanuit zijn wiel de sprint aan te gaan, maar helaas die zat er niet meer in. Zo werd ik 9e vandaag en heb genoten van mijn laatste wedstrijd voor Univega.

Tevreden kijk ik terug op afgelopen jaar. Vorige winter ben ik begonnen bij het team en enkele wedstrijden van de Jos Feron Competitie al in de kleuren van Univega gereden. Mijn doelstelling dit jaar lag al vroeg in het seizoen, in mei en juni, namelijk de Transportugal 8 daagse en in juni de 24-uurs race in Rieste. Beide wedstrijden stond ik aan de start met een vorm die ik niet vaak zo goed heb gehad. In Portugal reed ik super sterk en kon ik een 6e plaats in de eindklassering halen in een deelnemersveld van meer de 100 renners. Deze vorm kon ik door trekken en tijdens de 24 uurs race in Rieste kon ik samen met mijn beste kameraad Daan de winst pakken in de Duo race. Geweldig om samen de winst te pakken en allebei net zo sterk te zijn.

Via deze weg wil ik alle sponsoren bedanken die het Univega Pro Cycling Team en daarmee ook mij op wat voor wijze dan ook hebben gesponsord. 

Als eerste natuurlijk Univega zelf. Onze Univega Summit Expert 29er mountainbikes zijn compleet met XT afgemonteerd en voorzien van Rock Shox Reba voorvork. Ik heb er erg graag op gereden afgelopen jaar. 

BPeople heeft voor comfortabele zadels gezorgd. 

Dit jaar hebben we met het top model helm Speedairo RS  van het merk Casco gereden. De fijne pasvorm zorgde ervoor dat ik de helm altijd graag op had.

Een compleet pakket van bidons, energierepen, sportdrank en herstel drank stond voor ons ter beschikking van het merk Concap.

De kettingen op de fietsen zijn gesponsord door Connex Wippermann en hebben me niet in de steek gelaten dit jaar. 

Koolstop remblokjes zorgden ervoor dat we onder alle omstandigheden goed konden remmen.

RSP stelde verschillende verzorgingsproducten beschikbaar voor zowel de renner als de fiets. 

De banden zijn gesponsord door Schwalbe, we hebben de beschikking over Racing Ralph, Rocket Ron en Thunder Bird. 

Verder wordt het team nog gesponsord door EdcoRotor en Jaeger Schrauben

Langs deze weg wil ik ook alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage voor afgelopen seizoen, maar natuurlijk ook het management van het team en alle team genoten, Een speciaal woord van dank naar Herman Schoens die me vorig jaar voor het team heeft gevraagd en hij is de grote kracht achter het team! Bedankt allemaal!!!!  

  • 2016-11-20_Meijel_1
  • 2016-11-20_Meijel_2
  • 2016-11-20_Meijel_3
  • 2016-11-20_Meijel_4