Het NK MTB  werd dit jaar verreden in Nieuwkuijk, altijd een leuke snelle ronde met een goede organisatie. Voor mij was dit NK er een om heel snel te vergeten. 

 

De weken voorafgaande aan het NK waren erg druk voor mij, aangezien ik 3 weken in India was voor het werk. Dit is natuurlijk geen ideale voorbereiding en zeker niet als je 3 weken niets hebt gesport. Samen met teamgenoot Daan ben ik naar Nieuwkuijk gegaan voor onze wedstrijd bij d Masters 30+ . Hij had de vorm van de 24 uurs race redelijk door kunnen trekken en gezien zijn 7e plaats was het een goede dag voor hem. Bij mij liep het moeizaam vanaf de eerste meter. Ik kon de eerste rondes nog bij een groepje aansluiten met onder andere Frank Lamber. Echter na een klein stuurfoutje van mij, langs het water in de losse zand verloor ik de aansluiting en was het een race tegen mezelf. 


Het liep gewoon niet meer, technisch was het niet veel, conditioneel al helemaal niet en daardoor liet ik het koppetje hangen, iets wat niet vaak bij mij gebeurd. Het tweede deel van de wedstrijd was dan ook een groot gevecht tegen mezelf en heb vaak aan opgeven gedacht. Toch iets in me zegt dan dat ik dat niet moet doen en zo heb ik de finish gehaald. Achteraf was het niet zo'n goed idee om te starten, mijn lichaam was gewoon op en dan moet je luisteren naar je eigen lichaam. 

Nu dus even luisteren naar het lichaam, genieten van de vakantie en daarna de accu weer opladen voor het 2e gedeelte van het seizoen, namelijk de wintercompetitie.