Na het afgelopen NK in Nieuwkuijk was de motivatie en vorm een beetje weg met het fietsen. Heet eerste deel van het seizoen dit jaar in combinatie met veel reizen voor het werk zorgden ervoor dat het even niet lekker liep en mijn lichaam op was. Na een rustige periode, een heerlijke vakantie en weer wat fietsen is de motivatie in ieder geval weer terug. Nu nog een beetje gaan werken aan de vorm, daarom vandaag aan de start tijdens de Beneluxcup wedstrijd in Sittard op de Watersley. 
 

De deelnemersaantallen voor de categorie Masters 30+ zijn dit jaar niet echt hoog, zo ook in Sittard. Er stonden 20 renners aan het vertrek, een klein maar sterk veld. Vandaag samen met Frank Lamber naar Sittard gegaan om te genieten van een schitterende MTB ronde, onder het genot van een heerlijk zonnetje. Na het verkennen van de ronde wisten we allebei dat het een zware wedstrijd ging worden, de wijzigingen ten opzichte van afgelopen jaren maakte de ronde nog zwaarder, geen moment om te herstellen, alleen maar op en af waar je continu alert moest blijven.


De start ging over de asfalt klim omhoog, en hier was het gelijk de hartslag in het rood pompen. in het kleine startveld kon ik wat plaatsen naar voren schuiven maar al snel werd ik ingehaald door verschillende renners en werd het een strijd in het achterveld. Dit had ik van tevoren wel verwacht, maar hoopte in ieder geval dat het een strijd werd met iemand en geen solo wedstrijd. Na een halve ronde kwam ik samen te rijden met Frank. Hij was iets sterker dan mij in het begin, maar dat kon ik telkens goed maken op de technische stukken, waar ik tientallen meters uitliep. De ronde was echt schitterend vandaag, een erg droge ondergrond maakt het op de afdalingen wat lastiger, omdat er veel remgeulen waren ontstaan. Het was hard werken op deze ronde, geen moment rust, continu bergop, focus in de afdaling en alle andere stukken was het goed sturen.   

Tot halverwege de wedstrijd reden we met zijn tweeën samen, tot het moment dat ik problemen begon te krijgen met schakelen. Ik kon niet meer schakelen met de achter derrailleur, problemen met de kabel en was aangewezen op een versnelling. Balen natuurlijk op zo'n leuke ronde en verre van ideaal, maar gelukkig had ik een versnelling waar ik alles mee kon blijven fietsen. Frank liep ondertussen uit, want op de vlakke stukken was het niet mogelijk om snelheid te maken met een kleine versnelling. Zo heb ik toch de wedstrijd kunnen uit rijden, want af stappen daar had ik echt geen zin in. Uiteindelijk een 18e plaats vandaag, maar de motivatie en de zin in het fietsen en wedstrijd rijden is weer terug! Wil Nijssen van MTB Baarlo bedankt voor het verzorgen en de gezelligheid! 

Komende weken gaat de wintercompetitie alweer beginnen waar ik natuurlijk in de kleuren van Univega aan de start zal staan. Volgende week in Venlo, waar Daan Bongers het NK voor Brandweer organiseert, gevolgd door de eerste wedstrijd in de Jos Feron competitie. Ik probeer aardig wat wedstrijden mee te pakken, indien het me lukt met werk. Tot ziens bij een van de wedstrijden!

  • 2016-09-24_Sittard_1
  • 2016-09-24_Sittard_2