De Hoffz streetrace in Baarlo, altijd een jaarlijks terugkomend feestje voor de mountainbikers. TWC Olympia maakt er elk jaar een leuk evenement van, sfeer, gezelligheid, leuke uitdagende ronde en een sterk deelnemersveld. Ook dit jaar, bij mijn 10e deelname van de 11, was het niet anders, alleen maakte een regenbui gelijk na de start de wedstrijd erg lastig. 

 

Ik mocht door de vroege inschrijving starten op de eerste startrij, wat in zo’n snelle wedstrijd altijd een voordeel is. Afgelopen weken wat rustiger aan gedaan na Portugal en de 24 uurs race in Rieste. Lichaam was een beetje vermoeid na de vele uren trainen en wedstrijden rijden. Maar in Baarlo st

De start was niet mijn beste, ongeveer op een 10e plaats ging ik het eerste bosje in. Al snel begon het te regenen en het werd op hel veel plaatsen erg glad, vooral op de stukken met klinkers en kinderkopjes. Bij de eerste doorkomst bij de trailer moesten we zelfs omhoog lopen. Het was dus elke bocht oppassen en er waren veel valpartijen vandaag. Zo ook teamgenoot Daan Bongers die helaas niet kon finishen. Doordat het zo glad was ging het tempo ook iets omlaag, waar ik normaal een uur lang helemaal op de limiet moet rijden in Baarlo, was het nu bijna niet mogelijk.

Ik vond het wel fijn dat het gladder was, het tempo was er daardoor iets uit en kwam het minder op interval aan, meer op constant tempo rijden. En laat me dat laatste maanden aardig wat hebben getraind. Ik schoof nog enkele plaatsen naar voren en kwam uit bij Edwin Arts. Ik probeerde hem te volgen maar na een foutje van mij was ik de aansluiting kwijt, echter ik bleef hem wel steeds zien op dezelfde afstand voor me.

Dit bleef de laatste rondes eigenlijk zo door gaan, voor me Edwin op dezelfde afstand en achter me niemand te zien waar ik me druk om moest maken. In de laatste ronde kwam winnaar Jeroen Boelen voorbij om me nog even op een ronde te zetten en zo mocht ik na een uurtje glibberen en glijden als 7e over de finish rollen. Een nette uitslag gezien het sterke veld met een Nederlands, Europees kampioen aan de start.

 

Komende weken ga ik even gas terug nemen, eerste deel van het seizoen zit erop en is perfect gegaan. Nogmaals iedereen bedankt voor de support afgelopen weken en de leuke reacties na Portugal en 24 uurs in Rieste. Foto’s van vandaag zijn van Gerard Keijsers!

  • 2016-06-15_Baarlo_1
  • 2016-06-15_Baarlo_2
  • 2016-06-15_Baarlo_3
  • 2016-06-15_Baarlo_4
  • 2016-06-15_Baarlo_5
  • 2016-06-15_Baarlo_6