Na de wedstrijd in Apeldoorn, heb ik aardig wat kilometers kunnen maken in de voorbereiding voor de Trans Portugal Race by Garmin. In afgelopen 4 weken toch gemiddeld 15 uurtjes per week kunnen trainen en 1600 km gehad. Dit in combinatie met enkele reizen voor het werk naar het buitenland heb ik er toch alles aan gedaan om me goed voor te bereiden voor 8 mei. Dan start ik namelijk voor de 8 daagse, van noord naar zuid Portugal over 1050 km en  17000 hoogtemeters. Afgelopen week de fiets getuned en die moest natuurlijk even getest worden. Dus samen met Daan naar Havelte gegaan voor nationale wedstrijd XC bij de Masters 30+.

 Afgelopen week de Univega helemaal in orde gemaakt, nu voorzien van 1x11 speed, nieuwe wielen en voorvork. Hij is in ieder geval klaar voor het lange werk in Portugal. De Shimano XT 1x11 groep is me perfect bevallen en schakelt erg goed, hierdoor is het gewicht van de fiets ook een stuk omlaag gegaan en hij zit nu net boven de 10 kg met pedalen. 

Dan naar de wedstrijd van vandaag. Net voor we in het startvak stonden begon het te hagelen, een flinke bui en met alle renners gezellig schuilen onder een boom. Gelukkig zette het niet door en met opstellen en de rest van de wedstrijd is het droog en zelfs zonnig gebleven. Bij ons stonden een 30 renners aan het vertrek voor 75 minuten crossen door de bossen in Havelterberg. Een leuke ronde, met enkele pittige klimmetjes, veel bochten en zand ondergrond. Niet echt technisch maar wel leuk. 

Ik stond bijna achteraan met starten en kwam niet echt goed weg, kon weinig naar voren schuiven, hierdoor iets te ver naar achter en in de eerste ronde koste me het veel kracht om verder naar voren te rijden. De inhoud is er wel maar het intensieve interval vermogen zit er nog niet in, en daar kom ik gewoon tekort op zo'n ronde. Dit lukte enigszins en reed toch bij de eerste 20 en kon langzaam iets naar voren schuiven. Al snel kwam ik samen te rijden met Ike Janssen en we reden enkele ronden samen tot hij uitviel met een kettingbreuk. Hierdoor kwam ik alleen te rijden en van achter kwam Mark van Schie bij mij aansluiten. Mijn benen waren vandaag niet top, misschien waren de 120 km de dag ervoor toch net iets te veel, maar ja dat is in Portugal straks 8 dagen! Samen wisselden we het kopwerk af en hij nam de laatste ronde voor zijn rekening. Ik dacht ik klop hem wel in de sprint, maar helaas dat zat er niet in vandaag. Een 16e plaats was het resultaat, geen topuitslag, maar wel een goede intensieve training!   

Komende week nog rustig wat trainen maar het meeste werk is gedaan voor de Trans Portugal, nu nog alles klaar maken en dan kan het feest beginnen. Tijdens deze wedstrijd zal de website elke dag weer bij worden gehouden, dus houd hem dan weer in de gaten. 
Volgers bedankt voor het lezen en tot in Portugal! 

 

  • 2016-04-24_Havelterberg_1
  • 2016-04-24_Havelterberg_2