Maart

Aangezien ik alweer volop in training ben voor komend zomerseizoen volgt er wat info over de planning en de doelstelling hiervan. Hieronder kun je lezen wat ik van plan ben te rijden en met welke doelstelling.

In de jaren dat nu wedstrijden rijdt heeft de discipline marathon me erg aangesproken. Ik vind het heerlijk om meerdere uren op de fiets af te zien en een grote afstand en veel hoogtemeters te overbruggen. Een meerdaagse etappewedstrijd was iets wat ik altijd nog een keertje wou rijden. Tijdens de Rob Akkermans Crosscup van afgelopen seizoen heb ik samen met Joschy Rausch uit Vaals besloten om in te schrijven voor een startplaats voor de Jeantex Bike Transalp (JBT). Dit is een 8 daagse etappewedstrijd die in Mittenwald, Zuid Duitsland start en 8 wedstrijddagen dagen in Riva del Garda in Italie eindigd. Elke dag dus een wedstrijd met elke dag een andere plaats waar het camp wordt opgeslagen. In totaal zullen er 628 km en 20.863 hoogtemeters afgelegd worden. Er kunnen maar 550 teams een startplaats krijgen. Je bent dus met z'n tweeen een team en moet de hele wedstrijd binnen 2 minuten van elkaar blijven. Een gelijkwaardige partner is dus van belang! Na enkele weken van wachten kregen we eindelijk een bevestigingsmail dat we ingeloot waren! Nu kon de planning en voorbereiding voor het seizoen dus beginnen. We zullen een week van tevoren richting Mittenwald afreizen om ons daar rustig voor te bereiden op de JBT.

Het belangrijkste doel voor de zomer is dus de Jeantex Bike Transalp 2007. Deze zal van 14-21 juli worden verreden. Samen met Joschy Rausch zal er veel getraind moeten worden en zullen er ter voorbereiding samen enkele marathons gereden worden. Een echt doel hebben we niet gesteld wat betreft de klassering maar we proberen er natuurlijk alles uit te halen om zo goed mogelijk te eindigen in het klassement.

Naast de JBT zal ik ook deel nemen aan de RWP Marathoncup. Dit is een klassement dat wordt opgemaakt uit 6 individuele marathons in Duitsland en Belgie. Ik wil aan 5 van de 6 marathons deel nemen, eentje laat ik schieten omdat hij de week voor de JBT is. Wil in de cup zo goed mogelijk eindigen,echter ik heb niet eerder aan deze cup mee heb gedaan dus het is moeilijk om hier een doelstelling wat betreft de klassering aan te geven. In het programma staan de datums en de gegevens van de verschillende marathons. Ook neem ik deel aan enkele XC wedstrijden in Nederland.

Na een periode van rust na de wintercompetitie ben ik nu volop in training voor de eerste wedstrijden. Heb erg veel zin in het komende seizoen en hoop goede uitslagen te rijden.

Zo ik zal maar eens beginnen aan mijn eerste update van de site. De wintercompetitie is net een paar weken afgelopen maar hieronder volgt een verslag van de hele competitie van 18 wedstrijden.

Na al een aantal seizoenen te hebben gereden in de wintercyclus, wou ik dit jaar graag verder voorin eindigen. Het vorige seizoen was ik in het klassement 10e geworden met twee top 10 noteringen. Dit winterseizoen had ik als doelstelling om een goede klassering te rijden en het liefst bij de eerste 5. Een ander doel was pieken op het Limburgs kampioenschap in Beesel. Het jaar ervoor had ik daar een erg goede wedstrijd gereden en werd ik 7e wat toen het beste seizoensresultaat was. Voor aanvang van de competitie had ik goed getraind en had er erg veel zin in!

Op 1 oktober werd het winterseizoen gestart in Gulpen. Ik kon goed merken dat het wedstrijdritme er nog niet was, en dit resulteerde in een 9e plaats. De tweede wedstrijd was in Baarlo, een parcours waar ik vaker train. Hier stonden traditioneel weer bijna 50 personen aan de start en het was dus een pittige wedstrijd. Kon hier helaas niet verder komen dan een 16e plaats maar was er toch tevreden mee. De week erna was er een wedstrijd op de racebaan in Swier. Dit is niet echt mijn ronde, omdat het een erg snelle ronde is met veel wind. Dit zijn niet mijn favoriete wedstrijden, geef mij maar meer single tracks en beklimmingen! Ondanks dat het niet mijn wedstrijd was reed ik in het begin vrij gemakkelijk mee in de tweede groep. Maar na een goed half uur was liep mij achterband langzaam leeg, heb hem nog geprobeerd te repareren met een patroon maar het mocht niet baten. Dus een DNF achter mijn naam, gelukkig bleek later de enige van het seizoen.

De weken erop waren er wedstrijden in Liessel en Born. Hier ging het beide keren lekker en dit resulteerde twee keer in een 8e plaats. De vorm was redelijk goed en lag op schema naar de piekperiode toe, die we gepland hadden op het kampioenschap samen met mijn trainer. Reuver was de volgende wedstrijd, eentje met veel draaien en keren en enkele korte klimmetjes. Hier ging het echt lekker en ik werd 5e. Moest er erg diep voor gaan maar het resultaat mocht er zijn.

Na veel wedstrijden met mooi weer was het nu echt winters weer geworden. De wedstrijden in Hulsberg en Schweiberg in zuid Limburg waren beide erg nat. In Hulsberg na een snelle start echter wat terug gevallen en na een uurtje volle bak koersen op de 6e plaatst gefinisht. In Schweiberg was het andersom, na een slechte start tijden de wdstrijd naar voren gereden en ook op de 6e plaatst geëindigd.

Toen kwam de wedstrijd waar ik wou pieken, het Limburgs kampioenschap in Beesel! Ik had me er helemaal op gefocust en was een paar keer naar het parcours geweest om te trainen. Voor de wedstrijd was ik erg relaxed en ik wist dat het er vandaag in zat en had er vertrouwen in. Na de start kwam ik meteen voor een 3e plaats te rijden samen met Eric Hegger en Rowin van Gerven. Eric reed de wedstrijd met een geleende fiets, omdat zijn eigen kapot was gegaan 15 minuten voor de start. Na ongeveer 15 minuten in de wedstrijd zijn Eric en ik weg gereden bij Rowin en we reden dus voor de laatste medaille, want Leon Crienen en Djurre Pietersma waren er al vanaf de start vandoor. We werkten goed samen maar in de laatste ronde zagen we Rowin terug komen. Helaas kwam hij erg sterk terug en reed meteen weg van ons nadat hij was terug gekomen. Heb nog alles geprobeerd om hem bij te houden maar helaas, kwam net tekort. Hier baalde ik enorm van en kwam helemaal kapot als 4e over de finish op maar een vijftien meter achterstand. Achteraf was het wel de beste uitslag die ik ooit had gereden, maar als je zo dicht bij een podiumplaats bent dan telt dat niet meer.

De weken erna waren niet de beste van het seizoen. Zat niet erg lekker in mijn vel en de goede benen van de weken ervoor waren er helaas niet meer. Zo werd ik 8e in Stramproij en 6e in Valkenburg. Meijel was de volgende in de reeks en hier had ik meer vertouwen in. Zat lekker in een groep te rijden, maar toen maakte ik een schuiver waardoor ik uit mijn ritme was en de aansluiting verloor met de groep rijdend voor de 5e plaats. Helaas niet terug kunnen komen bij deze groep en een 10e plaats was het resultaat.

Blerick stond dit jaar ook weer op de kalender en hier ging het erg lekker. Was een goed bezet deelnemersveld en was daardoor ook tevreden met de 8e plaats. In manege de Vosberg in Panningen kon ik voor eigen publiek laten zien wat ik kon. Echter dit is niet mijn ronde dus wist al dat ik het zwaar ging krijgen. Met de start nog geluk gehad want zat net voor een flinke valpartij met Daan Bongers en Eric Hegger. Kon de hoge snelheid helaas niet aan vandaag en viel daardoor langzaam terug tot een teleurstellende 11e plaats.

In Merkelbeek reed ik een eenzame wedstrijd op de 4e plaats, hele wedstrijd alleen gezeten achter de eerste 3 renners van het klassement, Djurre Leon en Eric. Wedstrijd ging verder erg lekker en de vorm was goed. De week erna in Asten was een wat snellere ronde maar hier kwam ik ook goed tot mijn recht. Na de hele wedstrijd in de tweede groep bij elkaar gezeten te hebben ben ik in de laatste ronde weg gereden uit de groep en werd zo 5e.

En dan kwam de wedstrijd van Sevenum. Had erg veel zelfvertrouwen gekregen door de goede wedstrijden in de weken ervoor en hoopte hier voor een verassing te zorgen. Start ging goed en reed als 3e veld in. Djurre en Leon waren weg. Daarna kwam na halve ronde Eric voorbij en kon niet aan pikken op het rechte stuk. Toen alleen gereden voor de 4e plaats en Sjef Klerken kwam tot bij mij. De hele wedstrijd samen gereden en paar keer weg proberen te rijden. Nadat ik hoorde dat Rowin van Gerven die op P4 staat in klassement materiaalpech had en Djurre Pietersma ook uit de wedstrijd was volle bak doorgetrokken en laatste 2 rondes weg gebleven bij Sjef. Resultaat allereerste podium!!!

Na 17 wedstrijden gereden te hebben kwam dan nu de laatste wedstrijd in Horst. In het klassement stond ik 4e met een niet meer in te halen aantal punten achter de nummer 3 en maar enkele punten voor op de nummer 5. Ik moest deze wedstrijd dus voor Rowin eindigen om 4e te blijven in het klassement. De wedstrijd ging erg lekker en heb de hele wedstrijd samen gereden met Eric Hegger enkele plaatsen voor Rowin. Tot aan de laatste ronde zaten we samen gezeten en toen ben ik bij hem weg gereden en werd ik 8e en Eric 9e .

Al met al was ik erg tevreden met de hele Rob Akkermans Crosscup. Heb een redelijk constant seizoen gereden en een mooie 4e plaats in het eindklassement behaald. Meer zat er dit seizoen gewoon niet in, zeker als je naar de puntenverschillen kijkt met de eerste drie in het klassement.

1

Djurre Pietersma

599

2

Leon Crienen

537

3

Eric Hegger

510

4

William Beurskens

418

5

Rowin van Gerven

414

Van de wedstrijden afzonderlijk ben ik ook tevreden. Heb gepiekt waar ik graag wilde pieken, maar kwam helaas net iets te kort in het kampioenschap. Verder heb ik enkele goede uitslagen gereden voor mezelf met als hoogtepunt de podiumplaats in Sevenum. Kortom een goed winterseizoen gedraaid, maar ook vooral een gezellig seizoen met alle renners, want daar gaat het natuurlijk ook om, plezier in de sport.

  • 2007-04-02_Oostenrijk_1
  • 2007-04-02_Oostenrijk_2
  • 20160508_02

Allemaal welkom op mijn site. Via deze website zal ik mijn prestaties en gebeurtenissen omtrent het mountainbiken publiceren. De site is nog niet helemaal klaar en dit zal in de komende weken gebeuren. Ik wens jullie veel plezier met het bekijken van mijn site en laat maar een bericht achter in het gastenboek.

Groeten van William Beurskens