November

In Weert was er een nieuwe ronde in de cyclus van de wintercompetitie. Op een oude vuilnisbelt was een ronde uitgezet met enkele leuke klimmen en verder veel snelle stukken, vooral over grindpaden. Het had de dag voor de wedstrijd en ‘s morgens nog goed geregend dus de ondergrond was erg nat, maar alles was goed te rijden.

Na weer een lange werkweek was ik niet helemaal fit vandaag en de vorm is nog niet optimaal. Maar ja, niets aan te doen dus gewoon rijden maar. De start ging als vanouds erg hard en er vielen direct grote gaten. Ik had het gelijk al moeilijk en kon niet echt mee komen. 
 
Er kwamen me veel renners voorbij en ik had moeite om in het ritme te komen. Dit duurde enkele rondes voordat het beter begon te lopen. Vooral op de rechte stukken achterop het parcours had ik het erg zwaar en verloor ik veel terrein. De klimmen gingen wel lekker vandaag. Ik kwam bij Roy Joore, Joschy Rausch en Philipp Gantte te zitten en heb hier een tijdje mee samen gereden.
 
De laatste rondes reed ik steeds verder weg bij Roy en Philipp, want Joschy had lek gereden en kreeg ik Ralf Hesen in het vizier. Ik kwam steeds dichterbij en toen hebben we even samen gereden. Bij een klim ben ik weg gereden en deze voorsprong heb ik tot aan de finish gehouden. Dit alles was goed voor een 10e plaats.

De volgende wedstrijd is de sinterklaas wedstrijd in Stramproij, waar ik altijd graag rijdt. Hieronder nog een foto uit de oude doos van de wedstrijd daar in 2005.
 
  • 2007-11-29_Weert_1
  • 2007-11-29_Weert_2
Vandaag was de wedstrijd in Schweiberg, een zware ronde met 2 pittige klimmen, waarvan er eentje gelopen moest worden. De voorbereiding afgelopen weken was niet optimaal, aangezien ik voor het werk 2 weken weg ben geweest. Ik heb 2 weken in Nurnberg gezeten waardoor ik de wedstrijd in Merkelbeek heb gemist. Deze twee weken was het dus veel werken weinig tot bijna niets trainen. Een keer bijna 2 uur op de Tacx dat was alles.
  
Dan de wedstrijd van vandaag, ik stond 12e in het klassement en werd opgeroepen midden in het veld van 25 deelnemers. Het was frisjes maar verder was het heerlijk weer. Bij de start zat ik op een 8e plaatst ongeveer en ging iets verder naar voren. de eerste ronde waren de eerste 6 al weg en reed ik direct voor de 7e plaats samen met Peter Nielen.
 
Voorin viel Thom Wetzels uit dus nu reden we voor de 6e plaats. Ik had vandaag goede benen, bergop ging het erg lekker en kon ik het verschil maken. In de eerste rondes zat Peter nog net voor me en moest ik een gaatje dicht rijden naar hem. Vanaf de 3e ronde zaten we bij elkaar met nog een andere renner. Ik probeerde op de korte steile klim weg te komen en dit lukte, en had een klein gaatje. Net na start finish was een afdaling waar we met ruim 50 per uur omlaag denderde en hier schoot mijn ketting er vanaf. Onderaan dus snel er weer op leggen en kon weer aansluiten bij de andere twee. Zo hebben we weer een ronde samen gereden.
 
De volgende ronde heb ik me iets verscholen in het groepje. De ronde erna ben ik er weer vandoor gegaan maar ze kwamen nog een maal terug. Op de korte steile klim heb ik het nog eens geprobeerd en toen was ik wel weg. De afstand naar Peter was genoeg om tot de finish vol te houden. Zo werd ik dus 6e vandaag en daar ben ik erg tevreden mee na 2 zware weken zonder training. Leon Crienen won vandaag voor Eric Hegger en Remy van de Winkel.
 
Foto’s vandaag zijn van Kristel en Theo Gelissen. Volgende week is er wedstrijd in Weert, een nieuwe ronde in de serie van de wintercompetitie.

  • 2007-11-18_Schweiberg_1
  • 2007-11-18_Schweiberg_2
  • 2007-11-18_Schweiberg_3

 

Vandaag was de 5e wedstrijd van de competitie. Born is een ronde met veel vlakke stukken over gras, 2 klimmetjes over gras over de brug over de A2 en een kort stukje draaien en keren in een bos. Kortom een snelle ronde waar je in het begin in een groepje moest zitten.Deze week wat minder getraind omdat ik vorige week er niet goed aan was, dus maar een herstelweekje. Dit heeft me goed gedaan want vandaag voelden de benen goed aan in de wedstrijd.

De start was over asfalt en er werd meteen vol erin gevlogen, het tellertje gaf 50 per uur aan. Ik zat net achter de eerste groep en kon het tempo hiervan net niet houden en moest ze laten gaan. Ik kwam na een tijdje dan ook met Paul Boonen en Peter Nielen te zitten. Paul vond het te langzaam gaan en reed naar Joschy toe die net voor ons reed en ik bleef bij Peter.
 
Het laatste half uur zat ik alleen met Peter, voor ons konden we geen plaatsen meer winnen en achter ons werd het gat groter. Ik heb enkele keren geprobeerd om weg te komen maar na een ronde sloot hij steeds weer aan. In de een na laatste ronde zat ik bij Peter in het wiel en net voor het passeren van de start / finish ben ik bij het horen van de bel vol weg gesprint en stelde zo mijn 9e plaats veilig.
 
De power was vandaag weer wat terug gelukkig en ben tevreden met het resultaat van vandaag. Ik ben nog niet op het niveau wat ik graag wil maar dat komt zeker naar mate het seizoen vordert! Volgende week moet ik de wedstrijd in Merkelbeek helaas laten schieten omdat ik voor het werk weg moet, de week erna in Schweiberg sta ik weer aan de start.
 
  • 2007-11-04_Born_1
  • 2007-11-04_Born_2