Maart

Paasmaandag was voor mij de seizoenopening van het zomerseizoen en wel in Nieuwkuijk. Na een paar weken van rust na de wintercompetitie ben ik al een aantal weken flink aan het trainen voor het nieuwe seizoen. Veel langere duurtrainingen en weinig intensieve trainingen. Ik wist dus van tevoren dat ik het erg zwaar ging krijgen tijdens de eerste wedstrijd. De weersvoorspellingen waren van tevoren erg slecht, veel neerslag in de vorm van sneeuw werd gemeld. Bij aankomst bleek de ronde er perfect bij te liggen, echter 10 minuten voor de start van de Amateurs begon het flink te sneeuwen

Ik mocht achteraan starten en had er wat in te halen dus. Volle bak rijden om maar wat verder naar voren te komen. Het was erg koud na de sneeuwbui voor de start en had weinig gevoel meer in mijn handen Na een ronde zakte ik in, moest de snelle start bekopen. Ik kwam bij Frank Lamber te rijden en kon even volgen maar moest hem laten gaan net als vele andere. Ik hoorde langs de kant dat ik rond de 70 lag en daarna verloor nog een aantal plaatsen, echt lekker lipe het dus allemaal niet.
 
Halverwege de wedstrijd begon het gelukkig weer wat beter te lopen en ik kwam in mijn ritme, waardoor ik nog plaatsen goed kon maken. Op de rechte stukken moest ik flink afzien en hier had ik moeite met volgen in de groepen. In de modderige stukken ging het beter en daar maakte ik ook weer wat goed.
 
De laatste ronde kreeg ik Ronald van den Bos in zicht en deze wou ik nog pakken. Ik kwam bij hem met nog een andere renner. Ronald moest laten gaan en de andere renner bleef tot aan de finish bij me, maar gelukkig klopte ik hem in de sprint. Resultaat een 59e plaats, niet tevreden met deze uitslag natuurlijk, maar dat word wel beter naar mate het seizoen vordert, hoop ik. Foto's van vandaag waren van Kristel en Peter Nielen!
 
Volgende week rijd ik geen wedstrijd want dan heb ik een weekend met Jong Nederland. De week erna rijd ik de eerste Beneluxcup wedstrijd in het Belgische Bertrix.
 
  • 2008-03-25_Nieuwkuijk_1
  • 2008-03-25_Nieuwkuijk_2
  • 2008-03-25_Nieuwkuijk_3
Afgelopen zondag ben ik samen met Kristel naar Berlicum geweest om daar de nationale wedstrijd van de Amateurs te bekijken. Ik kwam voornamelijk voor Daan Bongersen Frank Lamber en natuurlijk het nieuwe team van Eric Hegger te bewonderen. Hieronder een paar foto's die we hebben geschoten.
 
Eric (6e) Daan (17e) Frank (67e)

Het kriebelde wel een beetje langs de kant om niet mee te doen maar ja, dat komt vanzelf wel over een paar weken in Nieuwcuijk!
 
Verder gaat het lekker met trainen, veel fitnessen en uren maken, voor zover dat dat mogelijk is. Verder heb ik zin in de eerste wedstrijd!
 
  • 2008-03-11_Berlicum_1
  • 2008-03-11_Berlicum_2
  • 2008-03-11_Berlicum_3