Mei

Afgelopen zaterdag stond de Beneluxwedstrijd in het zonnige Apeldoorn op het programma. Een wedstrijd waar ik niet echt positief op terug kijk. Heb er afgelopen jaren 3 keer gereden en maar 1 keer gefinisht! En aangezien ik de laatste weken voor het werk in Zweden ben geweest was de voorbereiding voor deze editie ook niet dat je zegt goed.
 
Tijdens het inrijden had ik het al moeilijk en tempo zat er helemaal niet in. Ik mocht midden in het veld van ruim 100 deelnemers opstellen. Direct na de start verloor ik alweer aardig wat plaatsen door een valpartij net voor me, waar ik gelukkig wel net omheen kon. De snelle start en het diep gaan was ik echt niet meer gewend en ik viel ook heel snel terug, moest echt iedereen laten lopen. Ik kwam de eerste twee rondes niet in mijn ritme en aangezien we na 2 rondes al de bel kregen was er nog maar 1 ronde om wat goed te maken.
 
De laatste ronde ging gelukkig weer wat beter en ik kon weer wat mensen inhalen. Toch nog ongeveer 6 man in kunnen halen de laatste ronde, wat resulteerde in een 69 plaats. Ik zag het vandaag ook meer als een training dan een echte wedstrijd waar ik goed moest presteren.
 
Het was een erg leuke ronde in Apeldoorn, een echte verbetering tov vorig jaar. Ook wil ik Jac nog bedanken voor de verzorging. Volgende wedstrijd is voor mij Bergschenhoek en hier hoop ik weer wat beter te rijden nu ik weer wat kan trainen komende week.
 

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://williambeurskens.nl/images/2008/2008-05-24

Vandaag werd onder zeer zonnige omstandigheden de Shimano Fiets Challenge verreden. In Vaals stonden er enkele honderden montainbikers aan de start voor een wedstrijd over 60 km en 1500 hoogtemeters. Dit op een super mooi, technisch, aantrekkelijk en zwaar parcours. Eerst een lus van 40 km en daarna en korte lus over 20 erachteraan.
 
Ik had me niet van tevoren ingeschreven dus het werd bijschrijven en achteraan starten! Ik had startnummer 579 dus het zou een grote inhaalrace worden. De start ging lekker en samen met Noud Nijssen zijn we rustig naar voren gereden. Over de stoep, links rechts alles om maar verder naar voren te komen. Het ging lekker en samen reden we ver naar voren. De benen voelden vandaag erg fris, in tegenstelling tot afgelopen woensdag.
 
Samen met Noud konden we verder naar voren rijden en sloten we aan bij Frank Lamber. Ik had moeite met zijn tempo en ik moest lossen bij hem, maar enkele kilometers later sloot ik weer aan en kon door trekken. Bij doorkomst in Schweiberg hoorden we dat we 17, 18 en 19 reden. Niet verkeerd dus en een goed uitslag zou er dus wel in zitten. Ik zat nog steeds met een sterk rijdende Noud Nijssen te rijden en Frank moest lossen. Ik had het geluk dat ik het parcours redelijk goed kon, aangezien ik er vaker train samen met latere winnaar Joschy!
 
Bij het ingaan van een lange afdaling ben ik op kop gaan rijden en ben begonnen met het slaan van een gat wat goed lukte. Zag er ook een aantal met lekke band staan dus dat waren cadeautjes! Wel een bijna crash bij een drop off maar dat mocht de pret niet drukken Na ruim 2 uur ging het nog redelijk makkelijk en ik kon weg blijven bij hen. Ik pakte er steeds meer op de laatste kilometers en had dus nog genoeg over.
 
Ik wist van Joschy dat de laatste kilometers erg zwaar werden want er zat een pittige klim in, deze heb ik ook vervloekt en hoopte maar op een ding en dat was zonder kramp boven komen. Dit lukte net en bleef zo alle achtervolgers voor. Net thuis blijkt de gehele inhaalrace goed te zijn voor een 4e plaats in een tijd van 2 uur 56 minuten!!!! Joschy 1e Eric 2e en Thom 3e!. Eerste 4 dus limburgers vandaag! Richard Groenendaal was eigenlijk gewonnen maar is gediskwalificeerd ivm afkorten van het parcours.
 
Verder een super dagje gehad! Thanx aan de ouders van Joschy voor de verzorging en Joschy voor de parcoursuitleg van tevoren . Het was een gezellig dagje met alle limburgers!
 
  • 2008-05-03_Shimano_Fietschallenge_1
  • 2008-05-03_Shimano_Fietschallenge_2
  • 2008-05-03_Shimano_Fietschallenge_3
  • 2008-05-03_Shimano_Fietschallenge_4
  • 2008-05-03_Shimano_Fietschallenge_5