November

Na ‘s morgens eerst genoten te hebben van het speculaasconcert van de harmonie van Panningen waar Kristel bij is, ben ik snel naar Stramproij gegaan om daar de wedstrijd te rijden. Na kort de ronde verkend te hebben, die een kleine wijziging had ten opzichte van afgelopen jaren, was om half 3 het startschot!
 
Ik kwam niet geweldig weg en reed op een 5e plaats, in een groep van ongeveer 8 man. De eerste ronde was het tempo niet erg hoog en ik kon makkelijk volgen. Deze groep bleef meer als een ronde bij elkaar en daarna vielen er gaten. Leon Crienen was weg met Martijn Roelofs en Rene Wilbers en ik zat in de achtervolgende groep met onder meer Sebas en Mark. Hier bleef ik enkele rondes bij in het wiel zitten en ik kon redelijk makkelijk volgen.
 
Na enkele rondes kwam ik op kop en heb ik er even een snok aan gegeven, tot mijn verbazing kon niemand volgen en ik had zo een gat van 10 seconden te pakken. Het ging erg makkelijk, de benen voelden goed aan en ik had weer eens de power! Ik liep al snel in op de twee renners voor me, het gat werd kleiner en ik hoorde langs de kant 15 seconden, en later 10 seconden roepen. Ik heb alles geprobeerd wat ik nog had, maar helaas ik kreeg het gat niet dicht gereden. Achter me was het gat echter veel groter geworden en dit vormde geen bedreiging meer.
 
In de laatste rondes kwam ik nog iets dichter bij Rene die bij Martijn had moeten lossen, maar hij versnelde nog even en zo werd ik 4e! Erg tevreden vandaag want de benen waren goed en heb namelijk weer wat punten voor het klassement terug gepakt op Sebas, Mark en Rowin.
 
De foto’s van vandaag zijn van Kristel, thanx! Volgende week het Limburgs kampioenschap in Deurne!
 
 • 2008-11-30_Stramproij_1
 • 2008-11-30_Stramproij_2
Afgelopen zondag was de Bedi cup in het Belgische Eigenbilzen. Een onaantrekkelijke ronde, alles vlak, niets uitdagend en alleen maar modder! Ik had voor de start nog even snel modderbanden erop gegooid en dat was wel nodig. We waren maar met 15 deelnemers vandaag, voorin was alleen Rowin er niet.
 
De start ging lekker en ik ging achter Leon Crienen aan, deze moest ik echter snel laten lopen want hij reed weer als vanouds! Achter mij zaten Sebas en een belg die me inhaalden en langzaam bij me uitliepen. Ik kon de modder goed doorkomen en het ging niet verkeerd, echter het was wel erg koud en ik had weinig gevoel meer in mijn vingers.
Na enkele ronde kwam Mark Rongen terug en we reden een tijd samen. In de modder was ik iets sneller maar Mark was weer sneller op de rechte stukken. Halverwege de wedstrijd begon ik te merken dat mijn zadel los zat, het werd steeds erger en ik kon niet meer goed zitten. Ik heb Mark gevraagd of hij een tooltje had en die heb ik ook van hem kunnen lenen, thanx. Snel het zadel vast gezet maar natuurlijk moest ik Mark laten lopen en kwamen er nog 2 renners voorbij. Met het tasje in mijn mond ben ik verder gereden om toch nog wat plaatsen goed te maken. Dit viel echter tegen en 1 ronde verder zat het zadel weer los, snel net voor de finish van Niels de Bakker tooltje weer gekregen en vast gezet. Hierdoor verloor ik weer en plaats en reed ik op de 8e plaats. Met nog 2 rondes te gaan zag ik Leon Crienen als naderen en toch nog maar tandje bij geschakeld om nog een ronde te rijden. Dit lukte net en zo kon ik in de laatste ronde ook nog de nummer 7 pakken en werd ik 7.
 
Beetje teleurgesteld door de materiaalpech, want het ging wel lekker en een 4e of 5e plaats had er makkelijk in gezeten. Helaas, volgende week beter en wel in Stramproij. Kristel nog bedankt dat je mee bent gegaan en toch foto’s hebt gemaakt. En Anton, sorry voor het smerig maken van je auto!!
 
 • 2008-11-25_Eigenbilzen_1
 • 2008-11-25_Eigenbilzen_2
 • 2008-11-25_Eigenbilzen_3
Omdat er afgelopen weekend geen wedstrijd is geweest nu eens een andere update. Namelijk die van mijn bike! Ik ben de laatste maanden veel bezig geweest met het tunen van mijn bike. Als basis heb ik mijn oude Giant frame gebruikt en met nieuwe onderdelen wou ik onder de 7.5 kg uitkomen en dat is gelukt, hij weegt nu namelijk 7.48 kg, inclusief pedalen en bidonhouder!
 
Voor alle onderdelen en de opbouw van de bike klik hier. Volgend weekend weer wedstrijd in Weert, tot dan......
 
 • 2008-11-10_7.5_kg_project_1
De 5e wedstrijd van de Bedi cup was op de vuilnisbelt van Weert, een zware ronde met enkele korte pittige klimmen en veel rechte stukken. De regen van de afgelopen dagen maakte sommige bochten erg glad.
 
Na een kopstart van mij kwam ik al snel in een leidende groep met Leon, Eric, Paul en Winand. Dit tempo lag voor mij echter te hoog en in de tweede ronde moest ik hier al lossen. Achter mij kwamen Sebas en Mark sterk terug en ze kwamen erop en erover. Ik had weinig in te brengen en ik bungelde alleen achter al deze renners. Het ging niet echt lekker bij mij, ik begon steeds meer last van mijn rug te krijgen en ik had ook niet echt de goede bandenkeuze gemaakt. Ik had te weinig grip en verloor hierdoor in elke bocht.
 
Na een aantal rondes viel Paul terug en reden we even samen, echter hij viel verder terug en ik reed een tijdje alleen voor de 6e plaats. Voorin kon ik ze niet meer bij halen, maar van achter was er nog wel gevaar. Paul kwam terug en ook Philipp en Rowin kwamen dichterbij. Paul had zijn 2e adem weer gevonden en reed me weer erg makkelijk uit het wiel en ik heb hem ook niet meer terug gezien. Op de klimmen werd ik nog zeer enthousiast aangemoedigd door iedereen maar het mocht niet baten vandaag! Philipp kon ook bij mijn aansluiten en hier heb ik een tijdje mee samen gereden. Hier was ik erg blij mee en kon ik af en toe even uit de wind op de rechte stukken de rug strekken, want ik begon hem steeds harder te voelen. Maar opgeven komt bij mij niet voor en ik heb geknokt voor wat ik waard was en wou zeker Rowin nog voor blijven.
 
Zo kon ik in de laatste 2 rondes Philipp toch nog van me af schudden en rolde ik als 7e over de finish. Achteraf niet echt tevreden en het was niet echt mijn dag. Volgende week beter hopelijk op een nieuwe rond in Eigenbilzen in België. Foto’s zijn van Theo Gelissen.
 
 • 2008-11-17_Weert_1
 • 2008-11-17_Weert_2
Na een heerlijke week genieten van de 3e plaats was het zondag tijd voor de volgende wedstrijd en wel in Born. Een vlakke, modderige ronde met veel rechte stukken en als enigste heuveltje een viaduct. Na eerst een minuut stilte te hebben gehad voor het overlijden van Harrie Riem werden we weg gefloten. Ik had gelijk kopstart en kon goed mee, Op het eerste rechte stuk trok Leon Crienen gelijk door, hij wou revanche nemen van afgelopen week, en had gelijk een voorsprong te pakken die hij niet meer af heeft gegeven. 
 
Nadat iedereen zich een beetje op zijn plaats hag gewerkt kwam ik te rijden met Sebastiaan Brouwer, Roy Joore en Mark Rongen. Op een smal paadje net na de finish was er een valpartij, ik reed in 2e positie en Roy er vlak achter. Op hetzelfde moment dat ik iets naar rechts wou ging Roy naar links en zijn voorwiel raakte mijn achterwiel. Dit gaat natuurlijk 100 keer goed maar nu dus niet, ik hoorde Roy vallen en Mark lag er ook overheen, een ronde later hoorde ik dat Roy sleutelbeen waarschijnlijk had gebroken! Achteraf bleek dat ook zo te zijn en is hij dus even uit de running, langs deze weg wil ik hem natuurlijk heel veel beterschap wensen en ik baal der echt van!!
 
Maar de wedstrijd ging natuurlijk verder en ik was met Sebas naar de groep voor ons aan het rijden. Hier reden Paul Boonen en Mark van Grinsven, die we snel naderden. Mark moest laten lopen en Paul stond even later langs de kant met een gebroken ketting! Ondertussen was Mark Rongen weer aangesloten en reden we even met z’n drieën voor de 3e plaats. Mark was een stuk sneller in de modder en reed bij ons weg en sloot bij Rowin aan voor de 2e plaats. Ik zat daarna snel alleen en reed op een 4e plaats. Achter me werd het gat naar Sebas groter en ik liep ook in op de twee voor me, maar ik kon er helaas niet meer bij komen.
Zo werd ik uiteindelijk 4e vandaag, waar ik erg tevreden mee ben op zo’n snelle ronde! Het wordt trouwens heel erg spannend voor het klassement. Alles is en blijft mogelijk zeker met de nieuwe puntentelling. Leon, Sebas, Mark, Rowin en ik staan erg dicht bij elkaar. Foto's zijn van Theo Gelissen en Kristel
 
Volgende week staat Reuver op het programma, een ronde die me wel ligt en ik hoop dat ik de goede vorm daar ook weer kan laten zien! Tot volgende week!
 
 • 2008-11-02_Born_1
 • 2008-11-02_Born_2
 • 2008-11-02_Born_3
 • 2008-11-02_Born_4