Het zit erop, de Cape Epic 2012 en ook de rondreis door Zuid-Afrika. Bij alle verslagen van afgelopen maand zijn de foto’s toegevoegd van Sportograf en ook de foto’s van Kristel! De filmpjes en de foto's staan allemaal online. Hieronder volgt een korte terugblik van de weken in Afrika!

 

 

Op 22 maart ben ik met Anton vertrokken voor het geweldige avontuur dat Cape Epic heet. We hebben volop genoten, want het was in een woord geweldig! Het parcours was erg gaaf, dwars door de Afrikaanse natuur. De organisatie was perfect en er hing een zeer gemoedelijk sfeertje. We zijn erg tevreden met ons behaalde resultaat en we zijn er trots op dat we finisher zijn van de, wat ze zeggen, zwaarste editie van de Cape Epic. We hebben samen namelijk alles overwonnen, hitte, regen, wind, afzien, materiaalpech en natuurlijk 781 km met 16.300 hoogtemeters. We waren erg goed aan elkaar gewaagd en dat maakte het fietsen alleen maar mooier, het vele trainen, de voorbereidingen en de toch wel hoge kosten waren het meer dan waard!  

 

Het was dan ook voorbij voor we er erg in hadden, zeker ook de laatste dagen toen Kristel en Jac ons nog kwamen aanmoedigen, dit zorgde voor een erg mooie afsluiting van de fietsweek. Daarna stond natuurlijk de rondreis op het programma, waar we ook al maanden naar uit hebben gekeken. Hieronder een korte beschrijving van de afgelopen 3 weken.

 

We zijn begonnen in Kaapstad en daar natuurlijk op de Tafelberg geweest en naar Kaap de Goede Hoop. Super mooi het uitzicht over Cape Town en Robbeneiland. Daarna hadden we een tussenvlucht naar Durban en vanaf daar hebben we rond gereisd. Eerst naar de Drakensbergen, een geweldig mooi natuurgebied en daarna enkele dagen aan de Indische Oceaan.

 

De volgende halte was St. Lucia waar we naar het HluHluwe park zijn geweest en een boottocht over het Lake St. Lucia hebben gemaakt. Wat een uitgestrekte en ongerepte natuur daar, waar we mochten genieten van alle Flora en Fauna. In Swaziland hebben we genoten van de cultuur en zelfs gedanst met de lokale bevolking, ook weer een ervaring om nooit te vergeten.

 

De volgende dag reden we de Panoramaroute, waar we geluk hadden met het weer en verschillende mooie uitzichten hebben gezien, en ook dit was weer genieten. Nadat we in HluHluwe al de olifant, neushoorn en de waterbuffel hadden gezien, zijn we in het Kruger park op zoek gegaan naar de leeuw en het jachtluipaard om de Big Five compleet te maken. De leeuw hebben we wel gespot maar het jachtluipaard helaas niet, maar dat maakte het niet minder mooi, want we hebben heel vaak oog in oog gestaan met kuddes olifanten, giraffen neushoorns enz.

 

De laatste dag van de vakantie hebben we in Johannesburg een excursie gehad. Het Apartheidsmuseum en de diverse bezochte Townships hebben een goede indruk achtergelaten over de cultuur in Zuid Afrika en het veschil tussen blank en zwart!

 

Kortom het was een zeer gevarieerde reis en het was om voor we er erg in hadden! We hebben met zijn allen enorm genoten, dank je wel Anton, Jac en Kristel!

 

Nogmaals bedankt aan iedereen die ons op wat voor manier dan ook gevolgt en aangemoedigd heeft! Komende tijd wordt het weer een beetje rustig trainen en een beetje oriënteren voor de planning van de zomer, ik heb nog geen idee van wat ik wil gaan rijden, maar dat zal binnenkort wel weer veranderen.....

  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_1
  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_2
  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_3
  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_4
  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_6
  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_7
  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_8
  • 2012-04-22_rondreis_zuid_afrika_9