Zoals elk jaar wordt er met goed weer gereden op de streetrace in Baarlo. Ook dit jaar had de TWC Olympia weer een leuke ronde uitgezet midden in het dorp. Meer dan 50 licentiehouders stonden aan het vertrek voor de wedstrijd over een uur onder het toeziend oog van de vele aanwezige toeschouwers.  

Ik mocht rond een 15e plaats opstellen en de start ging gelijk volle bak, iedereen wou naar voren rijden. Ik kon me redelijk in het middenveld handhaven en de eerste ronde was het een lange sliert van renners. Het was weer even wennen zo’n intensieve wedstrijd, maar toch ook genieten van het leuke parcours en het geweldige sfeertje.


De ronde was veel veranderd tov voorgaande edities. Na de start reden we over asfalt richting cafe Centraal, waar we over een oplegger reden met aanwezige DJ. Na dit eerste terras ging de ronde verder naar het volgende cafe, cafe de Zwaan met de alom bekende passage dwars door de kroeg en via de trap er weer uit. Het gedeelte erna was nieuw en bevatte en passage door een modderpoel. Hier was het niet mogelijk om er fietsend doorheen te gaan en het was tot aan de enkels rennen door deze modder. Hierna was het elke keer weer proberen in de pedalen te klikken en de snelheid erin houden op het snelle gedeelte door het bos.


De zandheuvel volgde hierna en met een korte klim en kleine drop-off. Via het asfalt gingen we naar het grasveld en hier was het draaien en keren met ook het befaamde wasbordje. Daarna nog even licht bergop fietsen om weer de finish te passeren.     


Halverwege de wedstrijd sloot Peter Nielen aan en samen reden we terug naar Roy, die een ronde daarvoor bij me was weg gereden. We bleven lang bij elkaar rijden en sloten met nog enkele rondes te gaan ook bij Johnny Kleingeld aan.  Peter reed veel op kop en liep langzaam uit op ons en we hebben hem niet meer terug gezien. In de laatste ronde kon ik me los maken van Roy bij het bergje en hem zo net voor blijven.


Lekker gereden, flink diep gegaan en afgezien. Zeker van elke keer optrekken en aanzetten na de vele bochten. Uitslag van vandaag was ergens rond de 25e plaats. Na de wedstrijd was het nog lang gezellig onder het genot van een welverdiend koud biertje. Komende weken voor als nog geen wedstrijden in de planning, ik zal het van week tot week bekijken.


Voor foto’s van vandaag kijk op Kristel haar website!

  • 2012-06-20_baarlo_1
  • 2012-06-20_baarlo_2
  • 2012-06-20_baarlo_3
  • 2012-06-20_baarlo_4
  • 2012-06-20_baarlo_5
  • 2012-06-20_baarlo_6