De wedstrijd in Landgraaf, een echte mountainbike ronde, bestaande uit een zeer zware klim langs Snowworld, leuke golvende flow afdaling en bij onze wedstrijd verschillende modderige stroken. Kortom alles aanwezig voor een leuke wedstrijd.

 

De basiscondite zit er wel in momenteel, maar het wedstrijdrite en intervalvermogen is verre weg van een goede vorm. Maar langzaam hoop ik dat dit terug komt en heb ik ook weer meer zin om te trainen, dus ik maak me er ook niet te druk om, gewoon lekker genieten van het fietsen.

 

 

Er stonden net geen 50 renners aan het vertrek toen om 15.15 het startschot klonk. Ik stond met nog enkele andere Limburgse renners helemaal achteraan en had voorgenomen om me niet helemaal kapot te rijden de eerste klim. De eerste klim schoof ik enkele plaatsen naar voren, maar het was lastig omhoog rijden met zoveel man over een goed berijdbaar strook bovenaan de klim. De klim hakte er zoals altijd goed in en ik moest even herstellen het gedeelte erna.

 

 

Dit volgende gedeelte was weer net even anders dan vorig jaar, er zat nu een afdaling en een klim in waar iedereen moest lopen. Door de vele regen van de afgelopen dagen en de uren voor de wedstrijd was het modderig geworden op verschillende stukken en dit zorgde dat het glibberen en glijden was. Gelukkig droogde het wat gedurende de wedstrijd en werd het nog iets droger. In ieder geval was het niet zo nat als enkele weken terug in Arnhem en was het geen aanslag op de net vernieuwde remblokjes!

 

 

In het begin zat ik nog samen met enkele andere renners en was het steeds wisselen van positie, maar na mate de wedstrijd langer duurde kwam ik alleen te rijden. De lange klim langs Snow World bleef er ronde na ronde in hakken en het beste was er een beetje vanaf bij mij. Zonder een goed intervalvermogen is het erg zwaar op deze ronde en dat heb ik ook geweten. Bij een gladde afdaling was ik even niet op aan het letten en mijn voorwiel schoot weg en daar lag ik voluit op de grond. Gelukkig niets kapot aan fiets of lichaam dus ik kon de wedstrijd gewoon vervolgen.

 

 

Na een uur wedstrijd leek het erop dat ik nog een ronde zou moeten, maar de speaker liet weten dat het er op zat voor mij en ik mocht stoppen. Dit vond ik ook niet heel erg vandaag. De uitslag van vandaag 35e,was ook niet om over naar huis te schrijven, maar ik heb weer een goede training gehad zullen we maar zeggen.

 

 

Komende woensdag staat de streetrace in Baarlo op het programma en we starten om 20.00! Dus komt allen kijken naar dit mountainbike spektakel in het mountainbike mekka van Limburg :)

  • 2012-06-16_landgraaf_1
  • 2012-06-16_landgraaf_2
  • 2012-06-16_landgraaf_3
  • 2012-06-16_landgraaf_4