De eerste mountainbike wedstrijd na de Cape Epic zit er weer op. Het was niet alleen de eerste wedstrijd, maar ook weer de eerste rit op de MTB. De weken na de Cape Epic en de vakantie was de motivatie een beetje op voor te trainen. De vele trainingsuren voorafgaande aan het evenement en het niet meer hebben van een doel voor de komende tijd hebben daar ook aan bijgedragen. Meer dan 2 keer per week heb ik niet op de fiets gezeten. Toch besloten om deze marathon mee te pakken en dat heb ik geweten.

 

In Waimes in de Ardennen stonden 85 km met 1760 hm, de laatste jaren vaste prik op hemelvaartsdag. Deze keer eens niet samen met Anton maar samen met Lex van Enckevort naar Waimes gereden en daar het startnummer opgehaald. Het was nog wel iets fris om 9 uur maar het zou een zonnige en droge dag worden, dus fijn in korte broek en beginnen met armstukken. In het startvak stond ik bij Lex en Peter Huntjens, waarmee we samen de eerste kilometers reden. Deze voelden bij mij al gelijk zwaar aan en ik had wat moeite om het ritme te vinden.

 

Maar het begon langzaam toch lekker te lopen en het was weer een heerlijk gevoel om op de mountainbike door de Ardennen te rijden. Het parcours lag er goed bij, wel wat modderige stukken maar dat maakt deze rit wat uitdagender. Tot aan de tweede verzorging kon ik bij Lex in de buurt blijven maar langzaam begon het lampje bij mij uit te gaan en verloor ik heb uit het oog. Bij de skipiste van Ovifat was voor mij nog op te fietsen, maar niet zoals ik graag zou willen. De benen hadden er geen zin meer in en dan kom je niet meer echt vooruit bij deze toch wel pittige marathon. Bovenop was de verzorging en hier eens rustig de tijd genomen en heerlijke stukjes omelet en bananen gegeten. Want de verzorging in de Belgische marathons is altijd geweldig, zonde dat ik er meestal geen gebruik van maak.

 

Het stuk hierna was het van belang om een groepje te zoeken en fijn ergens in het wiel te zitten maar dit ging echt niet meer en het was nog een zeer lang stuk, de laatste 30 km naar de finish. Ik werd aan alle kanten ingehaald en de toer modus was duidelijk aan. Toch nog een beetje genoten van de omgeving bij het meer Robertville en de rit rustig uitgereden. Het wedstrijd element was ook niet meer aanwezig bij mij. De laatste kilometers haalde Peter Huntjens me nog in en hij had precies hetzelfde als mij, ook op na 50 km. Samen hebben we de rit uitgereden en na 4:53:12 kwamen we over de finish. Uitslag 215e overall van de 900 deelnemers en 66e bij de elite.

 

Ik heb flink afgezien tijdens de rit en had het weel een beetje aan zien komen dat het een zware rit zou zijn. Toch blij dat ik hem heb gereden. Het jammere van de rit was wel dat er halverwege de wedstrijd heel veel renners van de korte afstand op hetzelfde parcours zaten wat zorgde voor veel opstoppingen. Komende weken blijf ik wat rustiger aan doen met trainen en wedstrijden en pik er alleen enkele leuke uit waar ik zin in heb! Eerst volgende rit wordt de Bergrace in Arnhem op 3 juni.

 

  • 2012-05-17_les_cimes_de_waimes1